× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

KALESMA. Το νέο Premium Liqueur Cherry της ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ

Ζεστό και ισορροπημένο, με εντυπωσιακή μύτη, στρογγυλό σώμα, κυριαρχούν τα αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου και με επίγευση που εκπλήσσει ευχάριστα

Δημοσίευση 9/11/2023

KALESMA. Το νέο Premium Liqueur Cherry της ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ

Στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου και στους πρόποδες του βουνού Όλυμπος με υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων, ευδοκιμούν αυτοφυείς βυσσινιές και κερασιές μοναδικές και οι καλύτερες σε όλο το Αιγαίο. Τα βύσσινα και κεράσια συλλέγονται με το χέρι προσεκτικά κάθε Μάιο με Ιούνιο και προμηθεύονται τα καλύτερα φρούτα με αυστηρό έλεγχο ποιότητας από σταθερά συνεργαζόμενους αγρότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιδέα της ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ για την παραγωγή αυτού του νέου προϊόντος, βασίσθηκε στην αναβίωση των παλιών αυθεντικών λικέρ που έφτιαχναν με αγάπη και μεράκι οι παλιές νοικοκυρές της Μυτιλήνης. Αυτού του λικέρ cherry που έφτιαχναν για να το προσφέρουν με περηφάνεια και καμάρι ως κέρασμα στα καλέσματα τους και ειδικά στην πρώτη γιορτή του χειμώνα του Αγίου Δημητρίου. Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ, παρήγαγε με συνέπεια και για αρκετά χρόνια διάφορά λικέρ από την δεκαετία του ’70 όπως cherry, triple-sec, μπανάνα, μέντα κτλ.

Έτσι η 4η γενιά ποτοποιών της οικογένειας ΣΑΜΑΡΑ, προχώρησε στην παραγωγή του KALESMA® Premium Liqueur Cherry 24% alc./vol. με προέλευση την Λέσβο. Βύσσινα και κεράσια εκχυλίστηκαν σε καθαρή αλκοόλη γεωργικής προέλευσης μαζί με επιλεγμένα μπαχαρικά της Ανατολής (κανέλα, γαρύφαλλο, καρυδάκι κ.α.), σε συνδυασμό με σιρόπι ζάχαρης. Η επιδίωξη ήταν ο σχεδιασμός ενός μοδάτου λικέρ με μια retro ματιά.

Η ονομασία KALESMA® που δόθηκε ως brand name, σχετίζεται με την ελληνική λέξη «κάλεσμα» που εμπεριέχει μέσα της την αυθεντικότητα της ελληνικής φιλοξενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμφιαλώθηκε σε μόλις 1.336 φιάλες των 500ml για την χρονιά 2023 (αρίθμηση και χρονιά παραγωγής σε διακριτικό αυτοκόλλητο πάνω στην φιάλη) σε φιάλη και κουτί πολυτελείας με ξύλινο κεφαλοφόρο πώμα με ρυθμιστή ροής και διατίθεται σε κιβώτιο των 6 φιαλών (όλα με κουτιά).

Ζεστό και ισορροπημένο, με εντυπωσιακή μύτη, στρογγυλό σώμα, κυριαρχούν τα αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου και με επίγευση που εκπλήσσει ευχάριστα. Το KALESMA® μπορεί να σερβιριστεί ως κέρασμα στην αρχή αλλά και στο τέλος ενός δείπνου παρέα με ένα γλυκό ή μαύρη σοκολάτα. Επίσης, μπορεί και να αποτελέσει βάση για υπέροχα cocktails όπως με prosecco ή brut σαμπάνιες.

Ένα εξαιρετικό δώρο για τις γιορτές!

KALESMA®, invites you!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα

Στο 35,1% έφθασε η πτώση της εγχώριας παραγωγή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα

Άλμα προς το μέλλον χαρακτηρίζει η διοίκηση του οργανισμού την αποτυχημένη πασχαλινή πληρωμή
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό της ΔΥΠΑ

Έως τέλος Ιουνίου οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις επιταγές τους
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο δρομολόγια από Μυτιλήνη για Χίο ‑ Πειραιά τη Λαμπροδευτέρα

Το Νήσος Σάμος και το Νήσος Ρόδος αναλαμβάνουν να καλύψουν την αυξημένη επιβατική κίνηση
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία:Παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών χύμα ελαιολάδου

Δυσφορία από τους Τούρκους εμπόρους και ελαιοπαραγωγούς
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ