× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θέλουμε Περιφερειάρχη, υποτακτικό του Μητσοτάκη και αρχιτέκτονα δομών;»

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Άρης Ελευθερίου αναφέρεται στο εκλογικό αποτέλεσμα και στον καθοριστικό όπως λέει για την ανάπτυξη των νησιών μας δεύτερο γύρο της Κυριακής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/10/2023

«Θέλουμε Περιφερειάρχη, υποτακτικό του Μητσοτάκη και αρχιτέκτονα δομών;»

Τη δική του πολιτική ανάλυση για τα εκλογικά δεδομένα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μετά την αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής και εν’ όψει του δεύτερου γύρου έκανε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Άρης Ελευθερίου, μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ελευθερίου σημείωσε ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και οι συνεχείς επισκέψεις του Πρωθυπουργού και πρωτοκλασσάτων στελεχών της κυβέρνησης, επηρέασαν ένα κομμάτι της κοινωνίας και των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας το οποίο μετά από πιέσεις ψήφισε την παράταξη Στεφανή.

«Μήπως πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις για ποιο λόγο γίνεται αυτή τη στιγμή ένας τέτοιος μεγάλος αγώνας επιβολής ενός υποψηφίου που έχει επιλέξει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Όταν ήρθε εδώ ο κ. Στεφανής έκανε  δήλωση ότι έρχεται με συγκεκριμένη αποστολή. Η κυβέρνηση θέλει να έχει εδώ ένα δικό της άνθρωπο ο οποίος θα είναι ναι σε όλα και θα υπακούει σε όλες τις εντολές της. Όμως αυτό δεν είναι αυτοδιοίκηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Άρης Ελευθερίου σε μια φωτογραφία που έχει δει το φως της δημοσιότητας και δείχνει τον κ. Στεφανή να κάνει υπόκλιση στον Πρωθυπουργό κατά την εκδήλωση που έγινε στη Γενική Γραμματεία. Όπως σημείωσε η κίνηση αυτή δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του κ. Στεφανή ο οποίος θα είναι ο yes man του Βορείου Αιγαίου σε όλες τις επιλογές της κυβέρνησης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Ελευθερίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο Κώστας Μουτζούρης και η περιφερειακή αρχή κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες και αναπτυξιακά ανέβασαν το βόρειο Αιγαίο από τις τελευταίες θέσεις που ήταν στην κατάταξη της απορρόφησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στην 5η θέση βελτιώνοντας σημαντικά όλους τους δείκτες., Μάλιστα πρόσθεσε ότι απόδειξη αυτής της επιτυχίας είναι ότι το νέο ΕΣΠΑ έχει πολύ περισσότερους πόρους από το προηγούμενο πρόγραμμα για να γίνουν σημαντικά αναπτυξιακά έργα.

Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε προχώρησαν σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα τα νησιά και όλα όσα λέει τώρα ο συνδυασμός του κ. Στεφανή ότι θα κάνει, έχουν προχωρήσει εδώ και πολύ καιρό. «Η Περιφέρεια έχει δουλέψει σημαντικά παρά τα σοβαρά προβλήματα που είχε όλο αυτό το διάστημα με το μεταναστευτικό και τον covid και οι πόροι του ΕΣΠΑ έχουν αυξηθεί για το νέο πρόγραμμα κατά 50%. Ο κ. Στεφανής λέει συνεχώς ότι έχουμε πακτωλό χρημάτων, όμως δεν αναφέρεται ποτέ στο τι θα κάνει τα χρήματα αυτά. Μήπως τα χρήματα αυτά θα γίνουν μια νέα Βάστρια;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεταναστευτικό – προσφυγικό στο οποίο ιδιαίτερη αναφορά σε σχέση με τους πολέμους που είναι σε εξέλιξη, έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Την μεγάλη κρίση στο μετανασετυτικό  που ζήσαμε το 2020 η κυβέρνηση την αντιμετώπισε με 12 διμοιρίες ΜΑΤ. Αυτός δε, που προσπαθούσε να επιβάλει την άποψη της κυβέρνησης ήταν ο ίδιος ο κ. Στεφανής. Αυτό που έκανε από την άλλη πλευρά ο κ. Μουτζούρης ήταν μοναδικό. Ήταν μπροστά και δίπλα στους πολίτες υπηρετώντας τα συμφέροντά τους. Ο Περιφερειάρχη δεν μάλωσε ποτέ με κανέναν, προσπάθησε να μεταφέρει στην κυβέρνηση τα θέλω του Λεσβιακού λαού. Αντίθετα ο κ., Στεφανής αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι μεταφέρει τα θέλω της κυβέρνησης και να τα επιβάλει στους πολίτες των νησιών μας».

Απαντώντας ο Άρης Ελευθερίου στο δίλλημα που μπαίνει στους πολίτες την ερχόμενη Κυριακή και κυρίως σε εκείνους που ανήκουν στο χώρο της κεντροαριστεράς για το ποιον από τους δύο υποψηφίους να επιλέξουν, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αν ήταν Περιφερειάρχης πριν 3 χρόνια ο κ. Στεφανής στα γεγονότα της Καράβας, σίγουρα η ιστορία θα είχε γραφτεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα συμφέροντα του Λεσβιακού λαού ποιος θα τα προστάτευε; Ο κ. Στεφανής ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας των δομών στο νησί μας; Και ποιος μας εγγυάται αλήθεια ότι αυτό δεν μπορεί να ξαναρθεί. Είμαι βέβαιος ότι κανένας πολίτης του τόπου μας σε όποιον πολιτικό χώρο και αν ανήκει δεν θέλει τέτοιες καταστάσεις στον τόπο μας»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ