× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ετήσια γιορτή για τα παιδιά και την ορεινή ποδηλασία

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε στα Τσαμάκια την ετήσια γιορτή που έχει καθιερώσει η «Διεθνής Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας» εδώ και 16 χρόνια.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/10/2023

Ετήσια γιορτή για τα παιδιά και την ορεινή ποδηλασία

Ένα λιθαράκι ακόμα προστέθηκε στην προσπάθεια του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, στο να αγαπήσουν τα παιδιά την ορεινή ποδηλασία, το βουνό και την φύση.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Take a Kid Mountain Biking Day έχει σκοπό να δώσει στα παιδιά το πρώτο έναυσμα στην επαφή με τη φύση, την αγάπη για το δάσος, τον αθλητισμό και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Με το TKMBD κάθε χρόνο, αξιοποιούνται οι χώροι πρασίνου της πόλης και μαθαίνουν τα  παιδιά να κάνουν τρόπο ζωής την άσκηση στη φύση.

Σε ανακοίνωσή του ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου σημειώνει μεταξύ άλλων: 


«Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε την ετήσια γιορτή "Ημέρα παιδιού και Ορεινής Ποδηλασίας" που έχει καθιερώσει η "Διεθνής Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας" εδώ και 16 χρόνια.
Η εκδήλωση έγινε σ' έναν πανέμορφο πνεύμονα πρασίνου, το άλσος Τσαμάκια που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Τόσο όμορφο, τόσο κοντά, τόσο κατάλληλο για "Ποδηλατικό Πάρκο" αλλά και τόσο ανεκμετάλλευτο, αναξιοποίητο κι εγκαταλειμμένο τόσα χρόνια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από μια εβδομάδα προετοιμασιών καταφέραμε να ετοιμάσουμε έναν καθαρό χώρο, χωρίς σκουπίδια, χωρίς χόρτα και με 3 νέες διαμορφωμένες πίστες, στο μέλλον της ποδηλασίας του τόπου μας, τα παιδιά. Το Σάββατο από νωρίς 10δες παιδιά (μαζί με τους γονείς τους) όλων των ηλικιών και φύλων συνέρρεαν το απόγευμα στο αλσύλλιο, για να πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα στην ορεινή ποδηλασία.
Ηλικιακά τα παιδιά από 6 έως 16 χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Τα μικρά στο κέντρο της πλατείας διδάχτηκαν από τον εκπαιδευτή ορεινής ποδηλασίας και αθλητή του Πο. Συ. Λέσβου Παναγιώτη Γιαννούλη (Ticket2Ride) μαθήματα και παιχνίδια ασφαλούς οδήγησης, σταθερή πορεία, φρενάρισμα και ασκήσεις ελιγμών σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με κώνους.

Τα λίγο μεγαλύτερα μεταφέρθηκαν με εκπαιδευτή τον Σύμβουλο του Πο. Συ. Λέσβου Μάνο Χατζέλη, μέσα στο δάσος, για τα πρώτα τους μαθήματα στο χώμα, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Τέλος τα μεγαλύτερα με τις οδηγίες του Έφορου του Πο. Συ. Λέσβου Γιάννη Βεγιάννη, πήραν γερές βάσεις με πιο σοβαρά μαθήματα, σε μεγάλη διαδρομή που είχε χαραχθεί για τις ανάγκες κι έφτανε ως τη Φυκιότρυπα. Το πάθος όλων των παιδιών, η χαρά τους, το χαμόγελο στα πρόσωπα, αλλά και η επιμονή τους να τα "καταφέρουν", οι ατέλειωτες δυνάμεις τους για "ακόμα ένα γύρο" μας γέμισε δύναμη, κουράγιο και επιθυμία να επαναλάβουμε την εκδήλωση με την πρώτη ευκαιρία.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν ποδηλατικά δώρα σε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν και εξέλιξαν τις οδηγικές τους ικανότητες από τόσο μικρή ηλικία. Μετά το τέλος της εκδήλωσης αφού μαζέψαμε τα πάντα, καθαρίσαμε, οργανώσαμε την επόμενη δράση και φύγαμε... είχαν μείνει ακόμα παιδιά κι έκαναν τις διαδρομές με τους γονείς να αδυνατούν να τα σταματήσουν!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ποδηλατικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του συλλόγου, τον Παναγιώτη Γιαννούλη και το ποδηλατικό κατάστημα Ticket2Ride, για την πολύτιμη παροχή βοήθειας που προσέφεραν στην εκπαίδευση των μικρών φίλων της ορεινής ποδηλασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε φορά που γίνεται μια ποδηλατική εκδήλωση στην πόλη μας για παιδιά, διαπιστώνουμε πόσο λείπουν οι ποδηλατικές υποδομές από το νησί. Πόσο μικροί και μεγάλοι θέλουν να κάνουν ποδήλατο αλλά δεν μπορούν, δεν έχουν το μέρος, δεν υπάρχει ο τρόπος.

Εδώ λοιπόν, έρχεται ο Ποδηλατικός Σύλλογος (κάθε πόλης) να πραγματοποιήσει αρχικά εκδηλώσεις που θα πιάσουν τον παλμό και θα επιβεβαιώσει τις επιθυμίες των συμπολιτών μας για έστω κάποιες υποτυπώδεις ποδηλατικές υποδομές στην αρχή και θα τις μεταφέρει άμεσα ή έμμεσα στις αρχές του τόπου με σκοπό να στρέψει το βλέμμα της πολιτείας στους συνανθρώπους μας που είτε επιθυμούν απλά να μετακινούνται με ποδήλατο στην πόλη, είτε επιθυμούν να αθλούνται σε ελεγχόμενο κι ασφαλή χώρο (αυτοί και τα παιδιά τους) και θα ζητήσει από το Δήμο ποδηλατόδρομους, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής ακόμα και ένα "Ποδηλατικό Πάρκο Αναψυχής", μέσα στο πράσινο, μέσα στην πόλη, μέσα στον αστικό ιστό... Ίσως το επόμενο βήμα να είναι εκεί δίπλα στον "1ο Ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης" να γίνει και το "1ο Ποδηλατικό Πάρκο Ορεινής Ποδηλασίας Μυτιλήνης"!!! Σκεφτείτε το... Σήμερα έχουμε εκλογές». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Έξι Λέσβιοι αγωνιστές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του `44

Ανακοίνωση του Παραρτήματος Λέσβου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά και τη θυσία των 200 αγωνιστών της αντίστασης το 1944
ΥΓΕΙΑ

Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΥΓΕΙΑ

Αποδοκίμασαν τον Αδωνι στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης

Ένταση επικράτησε στην τελετή των εγκαινίων με τους διαδηλωτές μια ανάσα από τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ να φωνάζουν συνθήματα. «Πάτε να κάντε καμιά δουλειά» απάντησε απαξιωτικά στους εργαζόμενους ο Υπουργός
ΥΓΕΙΑ

Με πανό και συνθήματα η υποδοχή του Αδωνι από τους εργαζόμενους στην Υγεία

Δυναμική συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και το προσωπικό του ΕΣΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εργατική Πρωτομαγιά, για τους αγρότες της Λέσβου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου τη Μεγάλη Τετάρτη στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ

Τετάρτη 1η Μαΐου με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανέδειξαν τις ομορφιές της Λέσβου

Σε υβριδικό μαθητικό συνέδριο συμμετείχε το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιληνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια