× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λάμπρος Πετρογιάννης: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Παναγιώτη Χριστόφα

«Μοναδικά μου εφόδια η εντιμότητα και η ταπεινότητα, ο καθαρός λόγος και ο πολιτικός πολιτισμός, μα πάνω απ΄όλα η αγάπη για τούτον εδώ τον ευλογημένο τόπο»

Δημοσίευση 2/10/2023

Λάμπρος Πετρογιάννης: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Παναγιώτη Χριστόφα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Χαλκίδα το 1979. Από το 2009 ζω και εργάζομαι μόνιμα στην Μυτιλήνη, όπου διατηρώ ιδιωτικό οδοντιατρείο, στο οποίο ασκώ όλο το φάσμα της οδοντιατρικής. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Μιχαλακέλλη, ιατρόβιοπαθολόγο στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, με την οποία έχουμε αποκτήσει μία κόρη, την Υρώ 9 ετών. Σπούδασα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου U.M.F. στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά. Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Βαρειάς, το οποίο καταφέραμε, μετά από πολύ αγώνα και προσπάθεια μαζί με τις εκπαιδευτικούς, όχι απλά να το κρατήσουμε "εν ζωή", αλλά να το μετεγκαταστήσουμε σε έναν υπέροχο χώρο και ένα κτίριο που κοσμεί πλέον την περιοχή. Επίσης, έχω διατελέσει ταμίας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία τρία χρόνια είμαι Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς, στο οποίο έχουμε παρουσιάσει πάρα πολλές φιλανθρωπικές και όχι μόνο δράσεις.

Ασχολούμαι ενεργά με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ, όντας εδώ και δέκα χρόνια αθλητής στο τοπικό πρωτάθλημα της Λέσβου, ενώ μέρος του ελεύθερού μου χρόνου καταλαμβάνει και η γυμναστική. Παράλληλα, ως λάτρης των παραδοσιακών χορών, συμμετέχω τα τελευταία περίπου 5 χρόνια στη χορευτική ομάδα των “Χοροδοιπόρων”. Το αίσθημα της προσφοράς και ευθύνης προς το συνάνθρωπο για μένα δε “γεννήθηκε’’ τώρα, αλλά είναι στοιχεία που ανέκαθεν με διακατείχαν ως χαρακτήρα και αποτέλεσαν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά στην επιλογή μου να γίνω οδοντίατρος. Η προσφορά όμως στο συνάνθρωπο δεν εξαντλείται στην Ιατρική.

Γι΄αυτό και η υποψηφιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μυτιλήνης με το συνδυασμό “ΜΠΡΟΣΤΑ” και η στήριξη στο πρόσωπο του Παναγιώτη Χριστόφα είναι απόρροια της απόφασής μου για ενεργή συμμετοχή στα κοινά και της επιλογής μου να είμαι μέρος της ευθύνης και όχι μέρος της αδράνειας και της εύκολης κριτικής του καναπέ ή του πληκτρολογίου. Καθημερινά, και λόγω του επαγγέλματος μου, έρχομαι σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο. Η αίσθηση που κυριαρχεί μεταξύ των συνανθρώπων μας είναι μία διάχυτη απογοήτευση για την πορεία του τόπου μας και μία δικαιολογημένη ανησυχία πως τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Ταυτόχρονα όμως μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως ο κόσμος “διψάει” για αλλαγή και ανανέωση, για νέα πρόσωπα με “ φρέσκες’’ ιδέες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αίσθηση μου λοιπόν είναι πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία μοναδική ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και μία νέα αρχή για την τοπική κοινωνία. Θεωρώ πως το πολιτικό σύστημα, όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να αλλάξει και να ανανεωθεί. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν στη λήψη των αποφάσεων συμμετέχουν νέοι άνθρωποι. Σε αυτήν την προσπάθεια λοιπόν, θέλω να συμβάλλω και να συμμετέχω. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι μοναδικά μου κίνητρα είναι να βάλω το προσωπικό μου λιθαράκι στην αναγέννηση αυτού του όμορφου τόπου μέσω της άδολης προσφοράς δίχως ανταλλάγματα, δίνοντας απλόχερα χαρά και χαμόγελο στο συνάνθρωπο.

Μοναδικά μου εφόδια η εντιμότητα και η ταπεινότητα, ο καθαρός λόγος και ο πολιτικός πολιτισμός, μα πάνω απ΄όλα η αγάπη για τούτον εδώ τον ευλογημένο τόπο. Ζητώ λοιπόν με σεβασμό τη ψήφο και την εμπιστοσύνη σας, ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεισφέρω στην καθημερινή προσπάθεια για έναν Δήμο πιο καθαρό, ανθρώπινο και όμορφο, για πιο ζωντανά χωριά και κυρίως για έναν τόπο που οι κάτοικοι του θα χαίρονται και θα είναι περήφανοι που ανήκουν σε αυτόν

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ