× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην Εντατική ο Μιχάλης Μπάκας

Ο γνωστός οικολόγος και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Βάσω Χοχλάκα, εγχειρίστηκε στον εγκέφαλο σήμερα το μεσημέρι και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται «σταθερή»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2023

Στην Εντατική ο Μιχάλης Μπάκας

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραμένει νοσηλευόμενος ο Μιχάλης Μπάκας μετά την ολοκλήρωση της εγχείρησης στην οποία υπεβλήθη από εξειδικευμένη ομάδα των νευροχειρουργών του ιδρύματος συνεπεία αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη νωρίς σήμερα το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές «η εγχείρηση πήγε πολύ καλά και η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή». Αύριο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα γίνει προσπάθεια ο εγχειρισμένος «να ξυπνήσει» προκειμένου να συνεχισθεί ο μετεγχειρητικός έλεγχος της υγείας του.

Ο Μιχάλης Μπάκας, 50 μόλις ετών, γνωστός από τη δράση του στο χώρο της πολιτικής οικολογίας και από τους πλέον ενεργούς πολίτες της πόλης ένιωσε αδιαθεσία χθες Δευτέρα 2 Οκτωβρίου από την ώρα της συγκέντρωσης της υποψήφιας περιφερειάρχη Βάσως Χοχλάκα με την οποία και είναι υποψήφιος Σύμβουλος.

Όταν τα συμπτώματα εντάθηκαν κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο όπου μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετώπιζε και κρίθηκε απαραίτητη η είσοδος του στο χειρουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μιχάλης Μπάκας γεννήθηκε το 1973 στην Καλαμάτα, και από τα 18 του χρόνια ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη όπου και δημιούργησε την οικογένεια του. Σπούδασε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ ερευνητικά έχει ασχοληθεί με περιβαλλοντικά οικονομικά και την περιβαλλοντική πολιτική. Ενεργοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, διετέλεσε πρόεδρος στο Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος και εδώ και χρόνια εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως ενεργός πολίτης συμμετέχει σε εθελοντικές και οικολογικές ομάδες και συμμετέχει σε προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης σε φορείς και σχολεία.

Ενεργός αυτοδιοικητικά μάλιστα έχει διατελέσει και Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Οικολογικός Άνεμος». Το όνομα του έχει ταυτιστεί με το κίνημα της πολιτικής οικολογίας στη Λέσβο αλλά και σε όλο το βόρειο Αιγαίο.

Η είδηση της περιπέτειας της υγείας του Μιχάλη Μπάκα κύμα συμπαράστασης από εκατοντάδες επώνυμους και απλούς πολίτες που του εκφράζουν τη συμπαράσταση τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

Με την συμμετοχή πολλών τοπικών στελεχών και μελών του κόμματος η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΧΩΡΙΑ

Ζωντανεύει η Βατούσα με Κέντρο Εκπαίδευσης για το περιβάλλον

Μετά από ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλίου. Η ίδρυσή του δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Λόγω εργασιών διαγράμμισης και σήμανσης στο χώρο πάρκινγκ του επιβατηγού λιμένα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Δημήτρης Καιρίδης στη Μυτιλήνη

Θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο 18 Μάϊου