× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

92χρονος ασέλγησε σε 12χρονο κορίτσι, αλλά λόγω παραγραφής αφέθηκε ελεύθερος

Το Μικτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου απάλλαξε τον κατηγορούμενο από τον βιασμό και αποφάσισε ότι τέλεσε ασέλγεια και αποπλάνηση- Σκληρές ιστορίες ανακάλεσε η οικογένεια που δεν μπόρεσε να πληρώσει δικηγόρο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 20/9/2023

92χρονος ασέλγησε σε 12χρονο κορίτσι, αλλά λόγω παραγραφής αφέθηκε ελεύθερος

Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, το Μικτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, αποτελούμενο από τρεις δικαστές και τέσσερις ενόρκους αποφάσισε ομόφωνα ότι ο 92χρονος σήμερα Γ. Α. ασέλγησε προ 10 ετών σε βάρος 12χρονου κοριτσιού στη Μυτιλήνη. Πλην όμως αφήνεται ελεύθερος, καθώς απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού, με την οποία είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό στη δίκη της Χίου, και η ποινή της αποπλάνησης και της ασέλγειας την οποία τέλεσε έχει πια… παραγραφεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, πριν ο ίδιος κατηφορίσει με το μπαστούνι του την οδό Θέμιδος στη Μυτιλήνη, εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης.

Στις 26 Ιουνίου του 2013, το 12χρονο κορίτσι (σ.σ δεν είχε καν συμπληρώσει τα 12 έτη) με νοητική στέρηση, βγήκε στη γειτονιά της να βρει τη φίλη της. Γείτονας της οικογένειας ο 82χρονος τότε Γ. Α. ο οποίος, αν και στην απολογία του τόνισε ότι δεν πείραξε τρίχα από τα μαλλιά της, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αποφάσισε ομόφωνα ότι ασέλγησε σε βάρος της, με τις πράξεις του να περιγράφονται αναλυτικά κατά την ακροαματική διαδικασία από τη μητέρα και τη γιαγιά του κοριτσιού. Και το ιδιο το κορίτσι όμως θυμήθηκε μπροστά σε ψυχίατρο τα όσα βίωσε, για τα οποία αρχικά ένιωθε ενοχές η ίδια.

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια κατήγγειλε το συμβάν, η Εισαγγελία κινήθηκε και η πρώτη δίκη έγινε στη Χίο. Η οικογένεια του κοριτσιού με πλήθος προβλημάτων οικονομικών και προσωπικών είχε δυσκολία ακόμα και να μεταβεί στη Χίο για την εκδίκαση του πρώτου βαθμού. Δεν είχε δε τα χρήματα, όπως μας είπε να πληρώσει δικηγόρο, και έτσι δεν υπήρχε Πολιτική Αγωγή. Ούτε μπορούσαν να γίνουν ερωτήσεις στους μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου ή στον μαιευτήρα που τόνισε ότι κατά την εξέταση του 12χρονου δεν βρέθηκαν σημάδια βιασμού, παρά μόνο διαπίστωσε ότι το παιδί δεν μιλούσε, σαν να είναι σε απάθεια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέταση της ψυχιάτρου όμως, για την καλή αντίληψη του παιδιού και τα όσα διηγήθηκε έπεισαν την Εισαγγελέα που πρότεινε να παραμείνει το κατηγορητήριο ως έχει. Ας σημειωθεί ότι στη Χίο είχε κριθεί σε πρώτο βαθμό ένοχος και για αποπλάνηση ανηλίκου και για βιασμό με 8 χρόνια ποινή φυλάκισης σε αναστολή μέχρι την Έφεση. Με άλλα λόγια δεν μπήκε στη φυλακή ο 82χρονος, σήμερα 92χρονος που απαλλάχτηκε και από τον βιασμό.

Η υπόθεση εκδικάστηκε μετά τις 3 το μεσημέρι με το σύνολο των ενόρκων που είχαν κληθεί να παραμένουν από το πρωί γιατί ήταν σε προτεραιότητα άλλες υποθέσεις, όπως του δολοφόνου της Ερατώς που αναβλήθηκε για την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Συνήγορος υπεράσπισης του Γ.Α ήταν η Ραλλού Τσακαρέλλου, η οποία ορίστηκε από το κράτος λόγω οικονομικού κωλύματος του 92χρονου, και η οποία ως δικηγόρος επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο. Επέλεξε μάλιστα, αφού είθισται, τους τέσσερις ενόρκους και έδειξε ότι έχει μελετήσει ιδιαίτερα την υπόθεση που ανέλαβε έναν χρόνο πριν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τι μας είπε:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων