× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τίμησαν τον Δήμαρχο που άφησε εποχή

Συγκίνηση για τη «Συνύπαρξη» που οργάνωσε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης προβολή ντοκιμαντέρ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/9/2023

Τίμησαν τον Δήμαρχο που άφησε εποχή

Συγκινητική ήταν η εκδήλωση της «Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο» που έγινε το περασμένο Σάββατο με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Komunist Osman» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης: «Μια εξαιρετική ταινία του φίλου Gokmen Ulu για τον εμβληματικό Δήμαρχο του Δικελί, Osman Ozguven. Πολλά ήταν τα δακρυσμένα μάτια μετά το τέλος της ταινίας, και η έκπληξη των νεώτερων για όλα αυτά που συνέβαιναν στην Τουρκία εκείνη την εποχή αμέσως μετά τη λήξη της δικτατορίας του 1980-84.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η πρόεδρος της Συνύπαρξης Βήλυ Τεντόμα-Ζερβού, η πρόεδρος της Ένωσης για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο (Ege Baris) Zeynep Altiok Akatli, ο κ. Μάκης Βενέτας εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Μυτιλήνης και ο σκηνοθέτης της ταινίας Gokmen Ulu. Μηνύματα έστειλαν η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μαρία Κομνηνάκα και ο πρόεδρος της Φιλειρηνικής Κίνησης Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), Πάνος Τριγάζης. Παρόντες επίσης ήταν οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ. Χριστόφας Μυτιλήνης, κ. Συκάς Δυτικής Λέσβου και η υποψήφια περιφερειάρχης κ. Χοχλάκα.


Το ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί σε 7 πόλεις της Τουρκίας και έχουν προγραμματιστεί άλλες 4. Έχει προκριθεί στους φιναλίστ του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στα Άδανα. Έχει προγραμματιστεί η προβολή του σε Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία.
Το πρωί της ίδιας μέρας, τα μέλη της «Συνύπαρξης» υποδεχτήκαν τον δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης Tunc Soyer ο οποίος συνυπέγραψε Μνημόνιο Φιλίας και Συνεργασίας με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη. Ο Δήμος Μυτιλήνης οργάνωσε μια όμορφη, θερμή υποδοχή στο λιμάνι για τον κ. Soyer και την αντιπροσωπεία του με τη βοήθεια του Συλλόγου Ασπίδα καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας Μυτιλήνης, των Σαντουριών της Αγιάσου και του χορευτικού τμήματος της Επάνω Σκάλας, ενώ δώρα πρόσφερε ο Εμπορικός Σύλλογος.


«Ευχαριστούμε για τη βοήθεια, τον Δήμο και τη Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης για την παραχώρηση του θεάτρου. Το ξενοδοχείο Blue Sea για τη φιλοξενία του Οσμάν Οζγκιουβέν. Τους εργαζόμενους του Δήμου. Τον Κώστα Καρατζά για την επιμέλεια των τεχνικών θεμάτων στο θέατρο. Τη Φατός Λαζαρή για τη φροντίδα στους φίλους που ήρθαν από Τουρκία.
Και επειδή τα μέλη μας δέχονται πολλές εκκλήσεις για επανάληψη της προβολής, βεβαιώνουμε τους φίλους μας ότι μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις των δημιουργών στην Τουρκία και Ευρώπη, η ταινία θα προβληθεί ξανά στον τόπο μας», τόνισε η οργάνωση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση