× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα στη ΔΕΥΑΛ για χρέη άνω 3,7 εκατ. ευρώ

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης κατηγορεί τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Γιώργο Φλώρο ως υπεύθυνο για την γιγάντωση του χρέους και την μη είσπραξη των απαιτήσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/9/2023

Η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα στη ΔΕΥΑΛ για χρέη άνω 3,7 εκατ. ευρώ

Μια ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Ανδριώτη για τα χρέη της ΔΕΥΑΛ προς την ΔΕΗ ήταν η αφορμή για πάρει «φωτιά» η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. Το ουσιαστικό θέμα που προέκυψε ήταν το εξώδικο που έστειλε η ΔΕΗ προς την ΔΕΥΑΛ για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση που δεν πληρωθεί η οφειλή των 3,7 εκατ. ευρώ. Κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει σε διακοπή της υδροδότησης όλου του νησιού. Η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε καθώς το θέμα παραπέμφθηκε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου εκτός των άλλων θα συζητηθεί και η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, τα χρέη της και φυσικά οι ανείσπρακτες απαιτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργο Φλώρο τόνισε το 2019 το χρέος της ΔΕΥΑΛ προς τη ΔΕΗ ήταν 1,5 εκατ. ευρώ και τώρα έφθασε στα 4 εκατ. ευρώ. Ακόμη τόνισε πως ο Δήμος κάθε χρόνος ενισχύει την ΔΕΥΑΛ πληρώνοντας το ρεύμα για ένα μεγάλο αριθμό αντλιοστασίων μια δαπάνη που ανέρχεται στα 220.000 ευρώ. Επίσης ανέφερε πως οι ανείσπρακτες απαιτήσεις της ΔΕΥΑΛ ανέρχονται στα 8 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος τόνισε πως κατά την διάρκεια της θητείας του αυξήθηκε η εισπραξιμότητα των απαιτήσεων της ΔΕΥΑΛ από το 40% στο 70%. Στην συνέχεια θύμισε στον Δήμαρχο πως δεν έχει πληρωθεί το κόστος ύδρευσης του καταυλισμού των  Ρομά που το προσδιόρισε στις 200.000 ευρώ. Επίσης κατηγόρησε τον Δήμαρχο πως κάθε φορά που του έθετε το θέμα με το κόστος του νερού για του Ρομά εκείνος έδειχνε αδιαφορία. Τέλος ο κ. Φλώρος κατηγόρησε τον Δήμαρχο για λαϊκισμό και είπε πως η ΔΕΥΑΛ έχει καταθέσει αγωγή κατά του Δήμου Μυτιλήνης ζητώντας να της καταβάλει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ανδριώτης που έθεσε το θέμα ζήτησε να παρουσιαστούν τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΥΑΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεόδωρος Βουνατσής τόνισε πως το χρέος του Δήμου προς την ΔΕΥΑΛ είναι 34.000 ευρώ. Σε ότι αφορά την απαίτηση του 1,5 εκατ. ευρώ είπε όταν εκδικαστεί η αγωγή θα δούμε τι θα πάρει η ΔΕΥΑΛ. Επίσης στην παρέμβαση του σημείωσε πως πολλές φορές το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ είχε τονίσει οι δαπάνες είναι πολλές και τα έσοδα δεν τις καλύπτουν.  Επίσης είπε πως υπάρχουν κοινότητες στις οποίες δεν υπάρχουν υδρόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ζαφειρίου ζήτησε από τον κ. Φλώρο να διευκρινίσει αν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πληρώνει τις υποχρεώσεις προς την ΔΕΥΑΛ ή όχι.  Η επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη ζήτησε να γίνει ειδική συνεδρίαση όπου θα συζητηθεί αναλυτικά το θέμα και θα παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία για την κατάσταση της εταιρείας.

Τέλος έντονη αντιπαράθεση με πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη είχε ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Κατσαβέλλης.

¨

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ