× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνέντευξη Μουτζούρη στο ZDF

Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των προσφυγικών ροών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/8/2023

Συνέντευξη Μουτζούρη στο ZDF

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παραχώρησε σήμερα 24 Αυγούστου 2023 συνέντευξη στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό  κρατικό κανάλι της Γερμανικής Τηλεόρασης ZDF και στο τριμελή συνεργείο με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Max Hubuer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το ενδιαφέρον των Γερμανών δημοσιογράφων για την Λέσβο και τον Περιφερειάρχη αποδεικνύεται μεγάλο καθώς η συνέντευξη διήρκησε 45 λεπτά και θα προβληθεί σε εκατομμύρια τηλεθεατές στην Γερμανία και σε άλλες χώρες, όπου αναμεταδίδεται το κανάλι.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφορμή για την συνέντευξη ήταν η αύξηση το τελευταίο χρονικό διάστημα των ροών μεταναστών στα νησιά και κυρίως στην Λέσβο και οι συνεχείς δηλώσεις του Περιφερειάρχη για το θέμα, με τις οποίες κρούει εκ νέου των κώδωνα του κινδύνου για να μην επιστρέψουν οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου στα επίπεδα του 2020 όσον αφορά τους μετανάστες.

 

Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των ροών, ζήτησε από την Ευρώπη να μην επιτρέψει να ξανά γίνει η Λέσβος και τα άλλα νησιά αποθήκες ψυχών και στάθηκε στην αλληλεγγύη που θα πρέπει να  επιδείξει η Ευρώπη  προς τις νήσους μας οι οποίες δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος μετά την προηγούμενη καταστροφική περίοδο της Μόριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

«Το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για την Λέσβο ήταν και παραμένει μεγάλο και έντονο. Το διαπίστωσα και με την επίσκεψη του Γερμανικού κρατικού καναλιού το οποίο μετά τις δηλώσεις για την αύξηση των ροών και την ανησυχία που εκφράσαμε ως Περιφερειακή Αρχή, ήρθε και έκανε εκτεταμένο ρεπορτάζ. Η φωνή μας ακούγεται σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Είμαστε εδώ ως εγγυητές ότι η Λέσβος η Χίος η Σάμος δεν θα ξανά επιστρέψουν στην προ ετών κατάσταση και θα ακούγονται μόνο για την Σαπφώ, τον Όμηρο, τον Πυθαγόρα, τον πολιτισμό και τις ομορφιές τους».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.