× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εντυπωσίασε η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Δαμοπούλου στη Σκάλα Ερεσού

Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φορέα τουρισμού και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2023

Εντυπωσίασε η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Δαμοπούλου στη Σκάλα Ερεσού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ελένης Δαμοπούλου με τίτλο Handmade poetry (Χειροποίητη ποίηση), στην Αίθουσα εκδηλώσεων Φορέα Τουρισμού Ερεσού στη Σκάλα Ερεσού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Αυγούστου και τη διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Ερεσίων «ο Θεόφραστος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελένη Δαμοπούλου παρουσιάζει την τρέχουσα δουλειά της με τίτλο Handmade poetry, συνθέτοντας ένα εικαστικό περιβάλλον, όπου λέξεις ή φράσεις με διφορούμενο χαρακτήρα, αποδομούνται και ανασυντίθενται σε έργα-μηνύματα ανοιχτά σε προσωπικές, πολλαπλές ερμηνείες. Η ματιέρα των τοίχων της πόλης, το παιχνίδι του συνθήματος, του ίχνους, της διαμαρτυρίας, του έρωτα, που ανακατεύεται με την διαφήμιση, το γηπεδικό οίστρο ή την πολιτική προπαγάνδα, αφομοιώνονται στα έργα της, δημιουργώντας μια νέα οπτική περιπέτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μας λέει η εικαστικός, «Είτε μέσα από την καθαρή μορφή των λέξεων, είτε αλλοιώνοντας τη δομή της φόρμας, αναδεικνύω τον συμβολισμό των γραμμάτων και το αποσπασματικό νόημα της κρυμμένης πληροφορίας. Επεμβαίνοντας στο χαρτί με σκισίματα και κολάζ, κρύβοντας και ανασυνθέτοντας την εικόνα, δημιουργώ ένα αίνιγμα / σχόλιο πάνω στο παράλογο της ζωής. Η προσέγγιση αυτή επεκτείνεται και στη δουλειά μου με τα κεραμικά, όπου οι λέξεις εντάσσονται σε τρισδιάστατα έργα σε πηλό και πορσελάνη. Μέσα από αυτό το νέο υλικό, αυτοσχεδιάζοντας με αυθορμητισμό, επαναπροσδιορίζω την εικαστική μου γλώσσα σε ένα παιχνίδι – περιπέτεια ανάμεσα στη φόρμα, το σχήμα το χρώμα και την υφή»

Ώρες λειτουργίας: 7-10 μ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελένη Δαμοπούλου σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1994. Με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών έλαβε Masters στη ζωγραφική από το Edinburgh College of Art–Heriot Watt University.

Από το 1990 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε σειρά εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2015 είναι υπεύθυνη του Εικαστικού Τμήματος του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Hellenic-American Educational Foundation).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Μουσικοθεατρική παράσταση στο ΦΟΜ

Το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 9 το βράδυ με την Λυδία Φωτοπούλου, τον Χρήστο Στεργιόγλου και τον Ηρακλή Πασχαλίδη
ΒΙΒΛΙΟ

«Ο Αρχάγγελος των βράχων» γεννήθηκε στη Λέσβο

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος μίλησε για το τελευταίο του βιβλίο που είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες και τα γεγονότα του προσφυγικού.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Ανακοίνωση και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Βρανά, παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΒΙΒΛΙΟ

Εύα Πάλμερ Σικελιανού, Υφαίνοντας τον μύθο μιας ζωής

Παρουσίαση του βιβλίου της Αρτέμιδος Λεοντή την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Λέσβιον από τις εκδόσεις Πατάκη και το Βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση της Συνύπαρξης

Μεγάλη προσέλευση για το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων
ΘΕΑΤΡΟ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών