× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένας «Κουρσάρος» μας ξεναγεί στα μυστικά και στα μονοπάτια της μαγικής Ανάξου!

Γεύσεις πειρατικές και πειραγμένες, κοκτέιλ που ξεμυαλίζουν και τοπίο που σαγηνεύει. Το σνακ μπαρ Κουρσάρος σας καλεί στην παραλία της Ανάξου για μπάνιο, φαγητό πότό από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ

Δημοσίευση 14/7/2023

Ένας «Κουρσάρος» μας ξεναγεί στα μυστικά και στα μονοπάτια της μαγικής Ανάξου!

Πάμε Άναξο για μπάνιο και φαγητό; Η ιδέα μέσα στην κάψα του καλοκαιριού ακούγεται ευεργετικά δροσερή στα αυτιά μας, σαν μελωδία από κύμα ανάκατο με γέλια και ξενοιασιά κάτω από τον καθαρό ήλιο της Βόρειας Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραλία της Ανάξου είναι από τις πιο όμορφες αμμουδερές  παραλίες του νησιού  και αγαπημένος τουριστικός προορισμός Ελλήνων και ξένων επισκεπτών κάθε χρόνο οι οποίοι έχουν λατρέψει την όμορφη ακτή της, τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και τα γραφικά ταβερνάκια. 

Πόσες ανάσες δροσιάς και ελευθερίας μπορεί να πάρει κανείς σε έναν τόπο; Στην Άναξο μπορείς απλά να αφήσεις την ψυχή σου να σε οδηγήσει σε μαγικά μονοπάτια και καταπράσινα βουνά που οδηγούν σε οχυρά που αν τα βρεις θα αγναντέψεις από το ακρωτήριο Κόρακας μέχρι την Μήθυμνα, μικρούς κρυμμένους καταρράκτες που ξεπηδούν με ορμή και χάρη μέσα από το τοπίο της ηφαιστειακής πέτρας. Θα βρεις και έρημα  ξωκλήσια χτισμένα σε πανάρχαιους τόπους παλιών θεών από άλλες εποχές  και αρχαίους  τάφους κοντά σε μεσαιωνικές πολιτείες που λύγισαν στο πέρασμα του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όταν τελειώσεις όλο αυτό το ταξίδι, θέλεις μια στάλα δροσιά να ξεδιψάσεις, μια ιστορία να ακούσεις, να μιλήσεις με ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο αυτό συντροφιά με νόστιμους μεζέδες και καλό φαγητό.

Μέσα σε όλη αυτή την μαγική περιήγηση στην παραλία της Ανάξου συναντούμε τον «Κουρσάρο» και τον ιδιοκτήτή του Ιγνάτη Χαλκιώτη. Μας υποδέχθηκε με χαμόγελο και δέχθηκε με χαρά να μιλήσει για την προσπάθεια που κάνει από πέρυσι στην επιχείρηση Snack bar που λειτουργεί στην περιοχή, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιγνάτης όμως δεν θέλει να μιλήσει για εκείνον και τον Κουρσάρο του μόνο. Θέλει να μας πει για την Άναξο, για τον τόπο αυτόν τον μαγικό ο οποίος αξίζει να αναπτυχθεί και να αναδειχθεί τουριστικά ακόμη περισσότερο, να γίνει γνωστός στα πέρατα της γης, τόση ομορφιά άλλωστε που αλλού θα βρεις , μας λέει. Μόνο εδώ στη Λέσβο.

Πες μας για το μαγαζί σου, του λέμε. «Ναι θα σας μιλήσω γι αυτό,  αλλά πριν από αυτό θέλω να πω ότι τούτη εδώ η όμορφη γωνιά του νησιού μας, φιλοξενεί ποιοτικές  προσεγμένες επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία διαχειρίζονται άνθρωποι του τόπου μας και όχι μεγαλοεπιχειρηματίες και καρτέλ ξενοδοχείων. Τα διαχειρίζονται με αγάπη, σεβασμό στο περιβάλλον και στο τοπίο, χωρίς αυθαιρεσίες και φαραωνικές κατασκευές. Αυτό πρέπει να διαδοθεί, να προβληθεί να το μάθει όλος ο κόσμος και να έρθει κοντά μας για να εκτιμήσει την προσπάθεια που κάνουμε με κόπο, αγώνα και πολύ μεράκι.

Ο «Κουρσάρος» ξεκίνησε να λειτουργεί από πέρυσι και είναι ένα στέκι για ανθρώπους που εκτιμούν την καλή κουζίνα, το νόστιμο, ποιοτικό και υγιεινό φαγητό το οποίο όμως δεν στερείται σε γεύση και νοστιμιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένα σνακ μπαρ που τα έχει όλα.  Ξεκινάς από νωρίς το πρωί με γευστικό πρωινό καφέ και μπάνιο στην παραλία. Συνεχίζεις το μεσημεράκι με νόστιμα σνακ τα οποία είναι φτιαγμένα με μεράκι, φαντασία και αγνά ντόπια προϊόντα τα οποία ο Ιγνάτης έχει ξεχωρίσει και αξιοποιεί  στο κατάστημά του μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες. Συνεχίζεις το βραδάκι με καλή μουσική στη σωστή ένταση για να χαλαρώσεις, να μιλήσεις και να απολαύσεις τη θέα και την θαλασσινή αύρα της Ανάξου, δροσερά κοκτέιλ και υπέροχα πειραγμένα ελληνικά και όχι μόνο πιάτα.

«Το μαγείρεμα είναι τέχνη, λατρεία, δημιουργία, μας λέει ο Ιγνάτης. Αν έχεις μάλιστα αγνά υλικά με αρώματα όπως αυτά των λεσβιακών προϊόντων τότε η λαχτάρα της δημιουργίας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η αγάπη και η έμπνευση της στιγμής μας οδηγεί σε μαγικές δημιουργίες. Είναι αλήθεια μαγεία να παίρνεις δυο τρία υλικά απλά και ταπεινά και να φτιάχνεις αριστουργήματα». 

Στις σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι το  μιλφέιγ ντομάτας με πέστο και ψημένο τυρί, οι μπρουσκέτες σε φανταστικές γεύσεις, σαλάτα με πλιγούρι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας γίνεται σπεσιαλιτέ με έμπευση και φαντασία 

Στον κατάλογο του κουρσάρου βρίσκει κανείς  απίθανες  γεύσεις σε μεγάλη ποικιλία καθώς και ζουμερά μπέργκερ με χειροποίητο μπιφτέκι, κλαμπ σάντουιτς και ποικιλίες που συνοδεύουν ιδανικά τη μπύρα, το ούζο και τα ποτά σας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα μουσικά event του «κουρσάρου» που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα ακούσματα και ντύνουν τις νύχτες με πειρατικές νότες και ξενοιασιά.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξιάτικη ευφορία στις τιμές του ελαιολάδου

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν σήμερα 7 του Μάη οι τιμές του ελαιολάδου στην Ισπανία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκα οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γεωτεχνική Αιγαίου: Αξιόπιστος σύμβουλος ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και εμπόρων ελαιολάδου

Στη Λέσβο λειτουργούν οχτώ καταστήματα της επιχείρησης και μάλιστα το τελευταίο που βρίσκεται στο περιοχή Φανάρι στο κέντρο της Μυτιλήνης, πραγματοποίησε πρόσφατα τα εγκαίνιά του
ΑΓΟΡΑ

Τι θα συμβεί στους επαγγελματίες που θα αμφισβητήσουν το ελάχιστο τεκμαρτό;

Αντιμέτωποι με αυστηρούς ελέγχους ακόμη και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών θα βρεθούν όσοι επαγγελματίες υποβάλλουν ψηφιακά αμφισβήτηση των στοιχείων της εφορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα

Στο 35,1% έφθασε η πτώση της εγχώριας παραγωγή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα

Άλμα προς το μέλλον χαρακτηρίζει η διοίκηση του οργανισμού την αποτυχημένη πασχαλινή πληρωμή
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό της ΔΥΠΑ

Έως τέλος Ιουνίου οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις επιταγές τους
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών