× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Καμπάνες» για το μαφιόζικο χτύπημα

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δράστες του εμπρησμού καταστήματος στην οδό Ερμού της Μυτιλήνης αφού σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν ένοχοι αλλά... σε βαθμό πλημμελήματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/7/2023

«Καμπάνες» για το μαφιόζικο χτύπημα

Ένοχους έκρινε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων τους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση του εμπρησμού το Φεβρουάριο του 2016 καταστήματος τατουάζ στην οδό Ερμού της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από μια διαδικασία που σήμερα κράτησε περί τις οκτώ ώρες το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης και τους τέσσερις κατηγορουμένους και συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώτος των κατηγορουμένων, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε τοποθετήσει τον εμπρηστικό μηχανισμό, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών, εμφάνιση κάθε 15 μέρες στην Αστυνομία και επιμελητεία. 

Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη οκτώ ετών και ήδη είχε εκτίσει 18 μήνες ποινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δεύτερος των κατηγορουμένων καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και επτά μηνών και ο τρίτος σε ποινή φυλάκισης δυο ετών και τριών μηνών.

Πρωτόδικα οι δυο αυτοί συνεργοί στον εμπρησμό είχαν καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης έξη ετών και η ποινή είχε ανασταλεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος ως ηθικός αυτουργός στην ενέργεια καταδικάσθηκε επιχειρηματίας στο χώρο των επιχειρήσεων τατουάζ στη Μυτιλήνη. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών με εμφάνιση κατά τακτά διαστήματα στην Αστυνομία και επιμελητεία.

Αρχικά, το Νοέμβριο του 2012 είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο που είχε συνεδριάσει στη Χίο σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και έκτοτε εξέτιε την ποινή του στις φυλακές της Χίου.

Στο σύνολο τους και οι τέσσερις καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού καταδικάστηκαν μεν αλλά σε βαθμό πλημμελήματος.

Το «Ν» σήμερα από το πρωί, παρουσίασε ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που παρουσιάσθηκε χθες στο δικαστήριο. Είναι η εικόνα από τις κάμερες, τρεις κάμερες ασφαλείας, μια μέσα στο μαγαζί και δυο από τη μια και την άλλη μεριά της εισόδου του, οι οποίες δείχνουν καθαρά το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, την τοποθέτηση του μηχανισμού και την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη