× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. ο Βαγγέλης Μυρσινιάς

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2023

Στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. ο Βαγγέλης Μυρσινιάς

Με επιτυχία διεξήχθησαν την Τετάρτη, 28 Ιουνίου, οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR), στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχαν εκπρόσωποι και μέλη των Διοικήσεων από όλα σχεδόν τα νησιωτικά Επιμελητήρια, καθώς και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Το Επιμελητήριο Λέσβου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Βαγγέλη Μυρσινιά.


Στην εισήγησή του ο κ. Joseph Borg, Πρόεδρος του INSULEUR, ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή που υποδέχθηκε τους συνέδρους στους χώρους της. Επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του έργου που επιτελεί το INSULEUR και τη δέσμευση να συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος των νησιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Joseph Borg έδωσε μια επισκόπηση των δραστηριοτήτων που αναλήφθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, συμπεριλαμβανομένης της διάσκεψης κορυφής του Παρατηρητηρίου GTI και της γενικής συνέλευσης της Επιτροπής των Νησιών. Με απόφαση της ΓΣ του Insureur, η προεδρία του Προέδρου παρατάθηκε για επιπλέον οκτώ μήνες, έως τις 31 Μαρτίου 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Γενική συνέλευση συζητήθηκε επίσης το έργο Istars για τον τουρισμό και την αειφορία. Συμφωνήθηκε επίσης οι επόμενες εργασίες του Insuleur να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Σλοβενία.

Τονίστηκε τέλος ότι η τουριστική βιομηχανία θα πρέπει να διαφοροποιηθεί υπέρ νέων τομέων όπως η ψηφιοποίηση, η εκπαίδευση και η έρευνα ανάπτυξη για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Παράλληλα συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις, οικονομίες και κοινωνίες αναφορικά με το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, την προσβασιμότητα, την έλλειψη εργατικού δυναμικού, τις δημογραφικές αλλαγές, την κλιματική αλλαγή και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τους τρόπους και τις πολιτικές αντιμετώπισής τους.

Στη συνέχεια στο εργαστήριο που ακολούθησε και στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή Νήσων της CPMR με θέμα «Η οικοδόμηση μιας γνώσης βασισμένης σε τεκμήρια για τα ευρωπαϊκά νησιά ως προϋπόθεση για μια ευρωπαϊκή πολιτική για τα νησιά» παρουσιάστηκαν από τον ΓΓΑΝΠ Μανώλης Κουτουλάκης τα αποτελέσματα του Βαρόμετρου Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας το οποίο δημιουργήθηκε από την διαπίστωση της έλλειψης των κρίσιμων στατιστικών στοιχείων που είναι απαραίτητα στο σχεδιασμό και στην άσκηση ειδικών πολιτικών για τα νησιά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξιάτικη ευφορία στις τιμές του ελαιολάδου

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν σήμερα 7 του Μάη οι τιμές του ελαιολάδου στην Ισπανία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκα οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γεωτεχνική Αιγαίου: Αξιόπιστος σύμβουλος ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και εμπόρων ελαιολάδου

Στη Λέσβο λειτουργούν οχτώ καταστήματα της επιχείρησης και μάλιστα το τελευταίο που βρίσκεται στο περιοχή Φανάρι στο κέντρο της Μυτιλήνης, πραγματοποίησε πρόσφατα τα εγκαίνιά του
ΑΓΟΡΑ

Τι θα συμβεί στους επαγγελματίες που θα αμφισβητήσουν το ελάχιστο τεκμαρτό;

Αντιμέτωποι με αυστηρούς ελέγχους ακόμη και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών θα βρεθούν όσοι επαγγελματίες υποβάλλουν ψηφιακά αμφισβήτηση των στοιχείων της εφορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα

Στο 35,1% έφθασε η πτώση της εγχώριας παραγωγή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα

Άλμα προς το μέλλον χαρακτηρίζει η διοίκηση του οργανισμού την αποτυχημένη πασχαλινή πληρωμή
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό της ΔΥΠΑ

Έως τέλος Ιουνίου οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις επιταγές τους
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών