× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένας Ελύτης στην οδό Κομνηνάκη

Δυο ιδιώτες επιχειρηματίες πλήρωσαν τη δημιουργία ενός γκράφιτι συμβάλλοντας να αλλάξει η εικόνα του εγκαταλειμμένου από το Δήμο Μυτιλήνης πάρκου Χατζηδήμου

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 29/5/2023

Ένας Ελύτης στην οδό Κομνηνάκη

 Ένα τεράστιο γκράφιτι - αφιέρωμα στο Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, στην είσοδο του πλήρως εγκαταλειμμένου από τη δημοτική αρχή της Μυτιλήνης, πάρκου Χατζηδήμου δημιουργείται από τον Αlex Martinez -γνωστό με το tag name Shine- με τη χρηματοδότηση δυο ιδιωτών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τον Θεολόγο Αποστόλα και το γιό του Θεόφιλο, ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Theofilos Paradise» και τον Αντώνη Κάντζο ιδιοκτήτη του Internet café «Σπόντα» οι οποίοι κατέβαλαν ένα σημαντικό ποσό προκειμένου ο χώρος να πάψει να θυμίζει χωματερή. Εδώ και λίγες μέρες ο περαστικός από την οδό Κομνηνάκη, βλέπει τον τοίχο του ακινήτου που οριοθετεί την είσοδο του πάρκου να κοσμεί ένα γκράφιτι με κύριο πρόσωπο τον Οδυσσέα Ελύτη. «Κάναμε ότι μπορούσαμε, είπε στο «Ν» ο κ. Αποστόλας προκειμένου να ομορφύνουμε λίγο το χώρο. Η Κομνηνάκη και τα σοκάκια της είναι το παρελθόν αλλά μπορούν να γίνουν και το μέλλον της Μυτιλήνης. Πρέπει να προσεχθούν» καταλήγει. Προσθέτοντας την ανάγκη και ο Δήμος Μυτιλήης να κάνει αυτό που πρέπει. Με πρώτο να επισκευάσουν το ηλεκτρολογικό σύστημα στο πάρκο προκειμένου όταν σκοτεινιάζει το πάρκο να μη βυθίζεται στο σκοτάδι με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Alex Martinez, δημιουργός του Ελύτη μοιράζει τα τελευταία χρόνια την δουλειά του ανάμεσα σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Αθήνα και Λέσβο. Για πολλούς είναι ένας από τους καλύτερους γκραφιτάδες της νέας ελληνικής σκηνής. Από Μεξικανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα πέρασε τα πρώτα χρόνια Αμερική, όταν χώρισαν οι γονείς του, ενώ αργότερα μετακόμισε Αμβέρσα, Λέσβο, ξανά Νέα Υόρκη και τελικά, Λονδίνο. «Δεν θυμάμαι πόσα γκράφιτι έχω κάνει. Δεν κράτησα ποτέ αρχείο. Πολλές φορές μου στέλνουν μια φωτογραφία από ένα τοίχο στο Μπρόνξ και καταλαβαίνω ότι είναι δικό μου» είχε πει πριν χρόνια.

Έργα του βρίσκονται σε πολλά σημεία του νησιού. Από τα πιο γνωστά ο Αλκαίος στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην αφετηρία των υπεραστικών ΚΤΕΛ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... Φακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά