× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ντέρμπι» μεταξύ Μπελέρη και «εκλεκτού» του Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο

Μάχη στηθος με στήθος δίνουν οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών στο δήμο Χειμάρρας στην Αλβανία ο «εκλεκτός» του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο και ο Φρέντι Μπελέρη

Δημοσίευση 15/5/2023

«Ντέρμπι» μεταξύ Μπελέρη και «εκλεκτού» του Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο

Μάχη στηθος με στήθος δίνουν οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών στο δήμο Χειμάρρας στην Αλβανία ο «εκλεκτός» του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο και ο Φρέντι Μπελέρη ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος σε φυλακή των Τιράνων, μετά την σύλληψή του για εξαγορά ψήφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας καθώς οι συνολικά 72 κάλπες από όλα τα εκλογικά κέντρα συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του κλειστού γηπέδου της Χειμάρρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 21 από τις 36 μεγάλες κάλπες και το αποτέλεσμα δείχνει ότι η διαφορά είναι στις 600 ψήφους και προηγείται ο κ. Μπελέρης. Η αλβανική τηλεόραση δίνει ποσοστό 50,4 % στον κ. Μπελέρη και 49,6% στον κ. Γιώργο Γκόρο, νυν δήμαρχο υποψήφιο με το Σ. Κόμμα του Έντι Ράμα, με καταμετρημένο το 60% από τις κάλπες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ομογένειας ο κ. Μπελέρης έχει πιθανότητες να πάρει το δήμο Χειμάρρας και αυτό γιατί η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες πλησιάζοντας το 35%, καθώς υπήρξε σημαντική κινητοποίηση και μετακίνηση πολιτών, κυρίως από την Ελλάδα στην Χειμάρρα για να ψηφίσουν.

Στα εκλογικά τμήματα υπάρχουν παρατηρητές του ΟΑΣΕ, για πρώτη φορά αποστολή από το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και το Νο 2 και το Νο 3 της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα προκειμένου να οχυρώσουν την διαδικασία του αποτελέσματος.

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 εκλογικά τμήματα μεταφέρθηκαν σε συγκεκριμένο χώρο, στο κέντρο της Χειμάρρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένταση στη Χειμάρρα – Σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων

Το πρωί της Δευτέρας (15/5) υπήρξε ένταση στη Χειμάρρα και σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ομογενείς στην κάμερα του Mega, η καταμέτρηση των ψήφων έχει σταματήσει χωρίς κανέναν λόγο απλά και μόνο επειδή οι κάλπες που αναμένεται να ανοιχτούν τώρα προέρχονται από περιοχές όπου η επικράτηση Μπελέρη είναι συντριπτική παραδοσιακά.

Στο σημείο επικρατεί μεγάλη φόρτιση και οι αντιπρόσωποι του συνδυασμού του Φρέντι Μπελέρη έχουν παραμείνει εκεί όλοι τη νύχτα έτσι ώστε να αποφευχθούν παρατυπίες κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 3 χειρότερες θέσεις της Ευρώπης, η Ελλάδα στην ελευθερία του τύπου

Σύμφωνα με έκθεση του World Press Freedom Index για το 2024, η χώρα μας είναι τελευταία στην κατάταξη μαζί με Ουγγαρία και Μάλτα
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στην αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου!

Προκλητική η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Λαμπροβδομάδα

Θα καταβληθούν περισσότερα από 62 εκατ. ευρώ σε 60.583 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Όλο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Μέτρα όπως μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ) και επιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών σε όλη τη γραμμή εισαγωγής, παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων παρουσίασε με σχέδιο νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το ριζάρι, των κόκκινων αυγών του φτωχού

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ευχές για το Πάσχα από τον Κώστα Μουτζούρη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απευθύνει ευχές στους κατοίκους των νησιών μας
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Τι αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο και ποιους όρους έθεσε - Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Το βάψιμο αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη και όσα πρέπει να προσέξετε

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς