× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Ιάσονα Πιπίνη

«Μακριά από παλαιοκομματικές νοοτροπίες με στόχο την ενίσχυση των νησιών μας» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Δείτε εδώ ποιοι επώνυμοι της Ν.Δ. και της αυτοδιοίκησης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/5/2023

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Ιάσονα Πιπίνη

Δεν αρκεί να έχεις όραμα χρειάζεται να έχεις και σχέδιο για να το πετύχεις τους στόχους σου δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Ιάσων Πιπίνης στην κεντρική πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε στην Μυτιλήνη, το Σάββατο 6 Μάη, το απόγευμα στο ξενοδοχείο Blue Sea. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση του να πολιτευθεί κόντρα στις παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Τόνισε πως μέχρι σήμερα δεν είχαν τεθεί οι σωστές προτεραιότητες για την ανάπτυξη του τόπου μας. Κάτι που ο ίδιος έκανε με μεθοδική δουλειά τα προηγούμενα χρόνια καθώς κατέγραψε τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν στο νησί της Λέσβου.  Υποσχέθηκε πως οι προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος θα υλοποιηθούν μέσα σε 300 ημέρες. Υπογράμμισε πως με τον θεσμικό ρόλο του βουλευτή  θα εργαστεί για το καλό του νησιού και στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιήσει την στενή σχέση που έχει με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Πρώτη προτεραιότητα για τον κ. Πιπίνη είναι η ενίσχυση των δομών υγείας (νοσοκομείο Μυτιλήνης, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία). Είπε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κάνει σημαντικό έργο στον τομέα αυτό ωστόσο θεωρεί αναγκαίο να γίνει αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καλλονής και έθεσε ως πρόταση την δημιουργία δεύτερου νοσοκομείου στην δυτική Λέσβο. Εξήγησε βέβαια πως η σκοπιμότητα δημιουργίας του νοσοκομείου αυτού θα αποφασισθεί μετά από εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρίσιμο ζήτημα για τον υποψήφιο βουλευτή  της Ν.Δ. είναι η τουριστική ανάπτυξη καθώς αυτή θα ωφελήσει  όλους τους κατοίκους του νησιού. Επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας που θα κάνει μια ενιαία καμπάνια προβολής του νησιού και πρόσθεσε πως ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να γίνει από εξειδικευμένους μάνατζερ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσει την ανάγκη αξιοποίησης του λιμανιού του Σιγρίου, αλλά και την οικονομική ελάφρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου συνδέεται με ένα ακόμη ζήτημα που ανέδειξε ο κ. Πιπίνης, την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Λέσβου. Επίσης μίλησε για την ανάγκη συνολικού ανασχεδιασμού των ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Πιπίνης αναφέρθηκε στο «κολαστήριο της Μόριας» που είπε ότι: «το δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δυσφήμισε το νησί της Λέσβου. Με αποτέλεσμα σήμερα να είναι αναγκαία μια συνολική επανατοποθέτηση του brand name της».  Επίσης κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού (θρησκευτικού, ιαματικού κλπ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής είναι επίσης σημαντικό ζήτημα για τον κ. Πιπίνη. Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε την ανάγκη επιμόρφωσης των αγροτών αλλά και ανάδειξης του brand name του ελαιολάδου της Λέσβου ώστε να έχει καλύτερη τύχη στην αγορά. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των Συνεταιρισμών προκειμένου να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους, ώστε να  μπορέσουν να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό, δίνοντας δουλειά σε νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε νέους επιστήμονες.  Αυτό είναι ένα μέτρο που θα συμβάλει στην μείωση της τάσης μετανάστευσης των νέων του νησιού, όπως είπε.  Επίσης θα επιδιώξει, ως βουλευτής, να εφαρμοστούν στην Λέσβο τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την περιοχή του Έβρου για την στήριξη των κατοίκων.

 

Οι ενδονησιωτικές συγκοινωνίες είναι μια ακόμη από τις προτεραιότητες του υποψήφιου βουλευτή. Υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει ένας νέος σχεδιασμός να αναπτυχθούν νέα δρομολόγια για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων της υπαίθρου.

Ψηλά στις προτεραιότητες που έθεσε ο κ. Πιπίνης στο σχέδιο του είναι η προστασία και η ευζωία των ζώων. Η σεβασμός των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ και η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

 

Τον κ. Πιπίνη προλόγισαν ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Παύλος Βογιατζής και ο Επίτιμος Πρόεδρος της  Ένωσης Εισαγγελέων κ. Βασίλης Μαρκής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου Προκόπης Τζιμής, η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Αφροδίτη Βατή, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης  Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Δημήτρης Παραδέλλης και πολλοί κάτοικοι του Μεσοτόπου.  

Δείτε εδώ το βίντεο με την ομιλία του υποψήφιου βουλευτή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

2η η Πανεπιστημονική για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη Λέσβο

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην παράταξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στη Λέσβο

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το νησί την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Απόστολος Πατέστος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Εκλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

17 ‑ 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες KRAVARA ENDURO ΜΤΒ 2024

Σημαντικές επιτυχίες για τους αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Βασίλη Βουρσούκη, Παναγιώτη Δελημήτρο, Λευτέρη Τιτιρέκη και Δημήτρη Καραντώνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια κάρτα, μια ποια κάρτα; Μια κάρτα Πειραιώς!

Με «υπογραφή» του Εμπορικού Συλλόγου, η προκυμαία Μυτιλήνης φιγουράρει σε κάρτες ΑΤΜ σε μια φωτογραφία αρκετά παλιά
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικό περίπτερο και περιοδείες από τη Νέα Αριστερά

«Θα διεξάγονται συναντήσεις και εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερώνεται το κοινό»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Βραβείο Μπότση» στο Στρατή Μπαλάσκα

Το κορυφαίο «ειδικό βραβείο περιφερειακού ρεπορτάζ» απονεμήθηκε σήμερα στο Μυτιληνιό δημοσιογράφο, σε τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψέμα της ΝΔ ότι οι δομές‑ φυλακές προσφύγων θα είναι άδειες»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης στη συνέντευξη που έδωσε στο «Ν»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαίο ατύχημα στον Καρά Τεπέ

Την Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί
ΧΩΡΙΑ

Χαρμόσυνα νέα για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της ανακαταστκευής του θεάτρου και της αντικατάστασης του εξοπλισμού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ