× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τουρκία‑Συρία: Πάνω από 800.000 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά λόγω των σεισμών

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στην Τουρκία οι σεισμοί προκάλεσαν μείωση της οικονομικής δραστηριότητας που ισοδυναμεί με την εργασία περίπου 658.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2023

Τουρκία‑Συρία: Πάνω από  800.000 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά λόγω των σεισμών

Περίπου 828.000 εργαζόμενοι έχασαν τα μέσα διαβίωσής τους από τους σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στην Τουρκία οι σεισμοί προκάλεσαν μείωση της οικονομικής δραστηριότητας που ισοδυναμεί με την εργασία περίπου 658.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ. Στη Συρία, όπου η οικονομία και η αγορά εργασίας πληρώνουν το βαρύ τίμημα του 12ετούς εμφυλίου πολέμου, περίπου 170.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω των σεισμών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς την παροχή κατεπείγουσας και στοχευμένης βοήθειας, η φτώχεια, η αδήλωτη εργασία και η απασχόληση παιδιών υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν, προειδοποιεί ο ΔΟΕ.

 

«Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ζωτικής σημασίας ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η καταστροφή αυτή», σχολίασε στην ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Ζιλμπέρ Χουνγκμπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξαναρχίσουν να φτιάχνουν τη ζωή τους παρά μόνο αν ξαναβρούν τα μέσα για την επιβίωσή τους. Οφείλουμε σε αυτούς που έχασαν τόσα πολλά από τον σεισμό να φροντίσουμε ώστε οι αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρεπούς εργασίας θα συνοδεύουν τη διαδικασία αποκατάστασης και ανοικοδόμησης», πρόσθεσε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΔΟΕ υπολογίζει ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι θα χάνουν κατά μέσο όρο περίπου 230 δολάρια μηνιαίως στην Τουρκία, όσο συνεχίζονται οι δυσλειτουργίες της αγοράς. Στις επαρχίες που επλήγησαν από τους σεισμούς οι περισσότεροι από τα 4 εκατομμύρια των εργαζομένων απασχολούνται στη γεωργία, τη μεταποίηση, το εμπόριο και άλλες υπηρεσίες. Στη Συρία την κατάσταση αυτή βιώνουν περίπου 154.000 νοικοκυριά, δηλαδή 750.000 άνθρωποι και έχουν πληγεί 35.000 πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Την περασμένη εβδομάδα οι διεθνείς δωρητές δεσμεύτηκαν ότι θα χορηγήσουν βοήθεια ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ στους πληγέντες στην Τουρκία και τη Συρία. Από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 56.000 άνθρωποι ενώ οι ζημιές ξεπερνούν τα 100 δισεκ. ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φαντασμαγορικές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο

Περισσότεροι από 20.000 θεατές βρέθηκαν στο Βροντάδο για να παρακολουθήσουν το έθιμο
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση του Βορείου Αιγαίου

Ως τον Αύγουστο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες βυθού που εκπονούνται για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία:Παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών χύμα ελαιολάδου

Δυσφορία από τους Τούρκους εμπόρους και ελαιοπαραγωγούς
ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση 17 εκατ. ευρώ θα πάρει η Fraport

Τo Ελληνικό δημόσιο θα αποζημιώσει την εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη κατά την περίοδο της πανδημίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

Η αγαπημένη Μαντάμ Σουσού, μία από τις τρεις Χάριτες, βασικό μέλος του Ελεύθερου Θεάτρου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών
ΕΛΛΑΔΑ

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με την ισχύ και την εξουσία, αλλά με την ελευθερία και την αγάπη»

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 3 χειρότερες θέσεις της Ευρώπης, η Ελλάδα στην ελευθερία του τύπου

Σύμφωνα με έκθεση του World Press Freedom Index για το 2024, η χώρα μας είναι τελευταία στην κατάταξη μαζί με Ουγγαρία και Μάλτα
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στην αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου!

Προκλητική η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Λαμπροβδομάδα

Θα καταβληθούν περισσότερα από 62 εκατ. ευρώ σε 60.583 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ