× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας στην Ανεμώτια

Με τη στήριξη του Συλλόγου Αμπελουργών Ανεμώτιας και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/11/2019

Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας στην Ανεμώτια

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου “Ο Κάμπος” και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνδιοργανώνουν αγώνα ορεινής ποδηλασίας με την ονομασία “ANEMOTIAS KAMPOS – MTB”. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 11:00 μπροστά στην είσοδο του Δημοτικού Σχολείου Ανεμώτιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή περιλαμβάνει την πλαγιά του ηφαιστείου της Ανεμώτιας, τον κάμπο με τους αμπελώνες, την "Ποταμιά" με πυκνή βλάστηση και μεγάλους πέτρινους όγκους, ενώ συνεχίζει στον πυθμένα του ηφαιστείου, πλημμυρισμένου με τα αρώματα των φθινοπωρινών αμπελώνων, στοιχεία που συνθέτουν μια εικόνα που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όσων παραβρεθούν αγωνιζόμενοι, θεατές ή εθελοντές στον αγώνα.

Στον τερματισμό, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου και πριν τις απονομές, οι φιλόξενοι κάτοικοι της Ανεμώτιας και τα μέλη του Συλλόγου Αμπελουργών θα μας φιλέψουν με τοπικά εδέσματα από σταφύλι και πετιμέζι, για να αναπληρώσουμε την χαμένη ενέργεια ενώ μουσικό παραδοσιακό συγκρότημα θα μας κρατήσει συντροφιά. Σίγουρα κάπου εκεί κοντά, φετινό τσίπουρο και κρασί θα υπάρχει για όσους θέλουν να δοκιμάσουν...!!

Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Τοπικής Κοινότητας Ανεμώτιας και της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας. Επίσης υποστηρίζεται από την Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου και την Ελληνική ομάδα Διάσωσης παράρτημα Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα είναι το «LESVOS RIDE».

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ» με ακρωνύμιο “GEO - IN”, του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Γεωπάρκο Λέσβου Αθλητικών Γεωτουριστικών Δραστηριοτήτων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γέρα: Όταν η φύση κάνει…θαύματα!

Γράφει η ΤΑΞΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*