× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Αλέξανδρος, ο «Μάξιμος Σαράφης» και η απάτη «κουρέματος» δανείων στη Λέσβο

Διαδικτυακός φίλος πολιτικών παραγόντων της Λέσβου, εμπλεκόμενος στην απάτη σε βάρος επιχειρηματιών ο Αλέξανδρος Μ. που ψάρευε νέους «πελάτες» με την υπόσχεση ποσοστού από την αμοιβή για τη δήθεν διευκόλυνση χορήγησης δανείου

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 30/1/2023

Ο Αλέξανδρος, ο «Μάξιμος Σαράφης» και η απάτη «κουρέματος» δανείων στη Λέσβο

Ο Αλέξανδρος Μ. (το επίθετο του έχει γίνει γνωστό), ένας 60χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο τομέα του τουρισμού και εμπλέκεται στην απάτη σε βάρος επιχειρηματιών με «εγκέφαλο» τον γνωστό και σαν «Μάξιμο Σαράφη» ακουμπά τη Λέσβο. Και όχι μόνο μέσω της σελίδας του στο Facebook όπου φαίνεται πως διατηρεί σχέσεις με τα πολιτικά πράγματα και πολιτικούς του νησιού. Όπως γράφτηκε στην ιστοσελίδα www.ieidiseis.gr, «ο άνδρας έχει ενεργό ρόλο στα κοινά, είχε κατηγορηθεί για απάτη «κουρέματος» δανείων στη Λέσβο το 2020 και ήταν το πρόσωπο από το οποίο ξεκίνησαν οι έρευνες της Αστυνομίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παρελθόν εμφανιζόταν ως υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ επικαλούταν φιλικές σχέσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα και με τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όπως έγινε γνωστό, είχε τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από πληροφορίες για εμπλοκή του σε εγκληματικές δραστηριότητες. Από συνομιλίες του διαπιστώθηκαν ενδείξεις συμμετοχής σε απάτες, νομιμοποιήσεις αλλοδαπών, δωροδοκίες υπαλλήλων, πλαστογραφίες και άλλα αδικήματα, όμως δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία που να μαρτυρούν παράνομη δράση.

Εδώ ας σημειωθεί ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» σε δήλωση του από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ λίγο πριν προφυλακιστεί με δήλωση του και αφήνοντας αιχμές για το 40χρονο επιχειρηματία αλλά και για τον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη σημείωσε: «Και ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Άδωνη - Σπυρίδωνα Γεωργιάδη: Γνωρίζει τον Α....... Μ......... ; Και αν ναι, τι σχέση έχει μαζί του και ποιος ο ρόλος του στην ποινική μου παγίδευση;».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

2η η Πανεπιστημονική για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη Λέσβο

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην παράταξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στη Λέσβο

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το νησί την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Απόστολος Πατέστος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Εκλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

17 ‑ 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες KRAVARA ENDURO ΜΤΒ 2024

Σημαντικές επιτυχίες για τους αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Βασίλη Βουρσούκη, Παναγιώτη Δελημήτρο, Λευτέρη Τιτιρέκη και Δημήτρη Καραντώνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια κάρτα, μια ποια κάρτα; Μια κάρτα Πειραιώς!

Με «υπογραφή» του Εμπορικού Συλλόγου, η προκυμαία Μυτιλήνης φιγουράρει σε κάρτες ΑΤΜ σε μια φωτογραφία αρκετά παλιά
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικό περίπτερο και περιοδείες από τη Νέα Αριστερά

«Θα διεξάγονται συναντήσεις και εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερώνεται το κοινό»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Βραβείο Μπότση» στο Στρατή Μπαλάσκα

Το κορυφαίο «ειδικό βραβείο περιφερειακού ρεπορτάζ» απονεμήθηκε σήμερα στο Μυτιληνιό δημοσιογράφο, σε τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψέμα της ΝΔ ότι οι δομές‑ φυλακές προσφύγων θα είναι άδειες»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης στη συνέντευξη που έδωσε στο «Ν»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαίο ατύχημα στον Καρά Τεπέ

Την Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί
ΧΩΡΙΑ

Χαρμόσυνα νέα για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της ανακαταστκευής του θεάτρου και της αντικατάστασης του εξοπλισμού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ