× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το δέντρο της αγάπης για παγκόσμιο ρεκόρ… αλληλεγγύης

Ακόμα μία πρωτοβουλία του ζαχαροπλάστη Βασίλη Πανταζή για τις άπορες οικογένειες της Μυτιλήνης, μετά τη διάκριση Γκίνες για το τεράστιο πασχαλινό τσουρέκι

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/12/2022

Το δέντρο της αγάπης για παγκόσμιο ρεκόρ… αλληλεγγύης

Ευδιάθετος, όπως πάντα, έτοιμος για τη νέα πρόσκληση ο ζαχαροπλάστης Βασίλης Πανταζής που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν το 2013 κατέγραψε ρεκόρ γκίνες για το γιγάντιο πασχαλινό τσουρέκι, σήμερα ετοιμάζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αγάπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μας είπε, τα λοκντάουν είναι πίσω μας και η διάθεση του κόσμου στα ύψη. Γι’ αυτό στις 18 Δεκεμβρίου ετοιμάζεται να μοιράζει μαζί με οργανώσεις εθελοντών, όπως τους Προσκόπους ένα γλυκό, φτιαγμένο από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αγάπης σε άπορες οικογένειες της πόλης.

Κρατά το οικογενειακό ζαχαροπλαστείο «Πανταζής» στην Ασκληπιού της Χρυσομαλλούσας στη Μυτιλήνη από τον παππού του, που το είχε πρωτανοίξει το 1927 και σήμερα το παραδίδει στα παιδιά του. Ανήσυχο πνεύμα, είχε μοιραστεί μαζί μας την ιστορία όπου μαζί με δύο συνεταίρους του είχαν ανοίξει την ντίσκο «Αποκάλυψη» και για 10 χρόνια άφησαν εποχή. Εκεί έκανε και την πρώτη του συναυλία στη Μυτιλήνη ο Σάκης Ρουβάς όπως θυμάται ο Β. Πανταζής στις 10 Απριλίου 1992. Εκεί έφτασαν και άλλοι, από τον Αλκαίο ως το Σαββιδάκη.

Ο Βασίλης Πανταζής ήταν… αιώνιος φοιτητής, αφήνοντας τη σχολή του το 1988 με χρωστούμενα 8 μαθήματα. Τον εντόπισε η σχολή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και τον κάλεσε να επιστρέψει με 23 μαθήματα. Πέρασε σε μία εξεταστική περίοδο 15 μαθήματα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αισιόδοξος για τη ζωή, αλλά όχι για την οικονομία, βλέπει ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Παρακολουθεί και καθημερινά το χρηματιστήριο της… Σαγκάης, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να δημιουργεί νέες γλυκιές γεύσεις, και το σημαντικότερο να της χαρίζει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το δέντρο της αγάπης, όπως εξηγεί δεν είναι μία κίνηση για το μαγαζί του, αλλά μία κίνηση που θα κάνει για άλλη μια φορά γνωστή τη Λέσβο για τις ευφάνταστες ιδέες της, όπως είχε γίνει και με το πασχαλινό τσουρέκι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης