× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

70χρονη πλαστογράφησε επιταγές ύψους 140.000 ευρώ

Τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή και επιτήρηση επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου σε κάτοικο της Λουτρόπολης Θερμής

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 14/12/2022

70χρονη πλαστογράφησε επιταγές ύψους 140.000 ευρώ

Ενοχη για το αδίκημα της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση με σκοπό τον προσπορισμό περιουσιακού οφέλους και βλάβης τρίτου, που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 70χρονη κάτοικο Λουτρόπολης Θερμής στις 8 Δεκεμβρίου όταν εκδικάστηκε η υπόθεση σε πρώτο βαθμό και απασχόλησε τουλάχιστον πέντε ώρες τη δικαστική αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 70χρονη καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης με αναστολή υφ’ όρον και υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για το ποσό των 141.339,39 και το αδίκημα της κακουργηματικής πλαστογραφίας κατ' εξακολούθηση. 

Η υπόθεση αφορά πρώην υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας στη Λέσβο που δεν λειτουργεί πια, κατά την περίοδο 2011 έως 2014 όταν ήταν επίσης σύζυγος του τότε διαχειριστή της εταιρείας. Ο εντολέας του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Νίκου Σάββα, Γιάννης Ρούσσος είναι γιος συνιδρυτή  της εταιρείας και άλλοτε διαχειριστής.

Ο κ. Ρούσσος, όπως υποστήριξε στην ακροαματική διαδικασία, είχε δώσει επιταγές «ευκολίας» στην εταιρεία λίγο πριν από την αποχώρησή του προκειμένου να μην επέλθει ξαφνικός θάνατος διότι η εταιρεία λόγω χρεών δεν μπορούσε να λάβει μπλοκ επιταγών και να πληρώνει τους δανειστές της. Όταν σταμάτησε να παρέχει επιταγές γιατί δεν ήθελε να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση έπειτα από χρόνια διαπίστωσε, όπως ισχυρίστηκε, ότι η κατηγορούμενη νόθευε τις επιταγές αυτές αλλάζοντας την ημερομηνία: Πρόκειται για 17 επιταγές που φέρεται να τις παρείχε στους δανειστές (σ.σ. εν προκειμένω σε ναυτιλιακή εταιρεία) ως ενέχυρο πληρώνοντας με μετρητά και τις ξαναέπαιρνε πίσω. Τις κυκλοφορούσε δηλαδή εν αγνοία του εκδότη ξανά και ξανά με νέες ημερομηνίες. Ο τελευταίος  πίστευε ότι είχαν πληρωθεί οι επιταγές του, αλλά έπειτα από δύο χρόνια έμαθε ότι σφραγίστηκαν και σιγά σιγά βγήκαν τα πεπραγμένα της κατηγορούμενης στο φόρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δικηγόρος Νίκος Σάββας σε σχετική ερώτηση δήλωσε στο «Ν» «Μετά από μία πολύωρη και εκτενή ακροαματική διαδικασία το  Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου αξιολογώντας το σύνολο του αποδεικτικού υλικού μαρτύρων, εγγράφων και απολογίας της κατηγορουμένης, καταδίκασε την κατηγορουμένη για το αδίκημα της κακουργηματικής πλαστογραφίας. Αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση με το αποτέλεσμα αυτό και την απονομή δικαιοσύνης, καθώς ο εντολέας μου πριν μία δεκαετία ορμώμενος από συναισθηματισμό και ανιδιοτέλεια προσπάθησε να σώσει μία εταιρία την οποία είχε υπηρετήσει και αντ΄αυτού και  εξαιτίας των απατηλών ενεργειών παρολίγο να χάσει και το σπίτι του και είχε βρεθεί στο παρελθόν ακόμα και στη θέση του κατηγορουμένου.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα