× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τινάχθηκε στον αέρα μεγάλη αθλητική διοργάνωση, λόγω έλλειψης χρημάτων

Ακυρώνεται τελευταία στιγμή η Συνάντηση νέων Βορείου Αιγαίου που διοργανώνουν οι ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, Χίου και Σάμου κάθε χρόνο διότι τα χρήματα που δίνει η Περιφέρεια για την κάλυψη των εξόδων δε επαρκούν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/9/2022

Τινάχθηκε στον αέρα  μεγάλη αθλητική διοργάνωση, λόγω έλλειψης χρημάτων

Λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης που είχε προγραμματισθεί για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, αναγκάσθηκε ο ΣΕΓΑΣ Λέσβου να ακυρώσει τη Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου η οποία απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 18 που ασχολούνται με τον κλασσικό αθλητισμό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο  με μεγάλη επιτυχία στα νησιά μας  ενώ τα έξοδα καλύπτονται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία σημειώνεται με έμφαση είχε αγκαλιάσει την εκδήλωση αυτή από το 2017 που ξεκίνησε.

Ωστόσο φέτος, τα χρήματα που διέθεσε η Περιφέρεια, περίπου 27.000 ευρώ,   δεν επαρκούν για να καλύψουν τα έξοδα της διοργάνωσης. Υπό το πρίσμα αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης ο  ΣΕΓΑΣ Λέσβου, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, αναγκάζεται να ακυρώσει την εκδήλωση. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου έχει ως εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς για λόγους ανωτέρας βίας, σεβόμενοι τον επιτυχημένο θεσμό και  τους
ανθρώπους της αθλητικής οικογένειας του Κλασικού Αθλητισμού που συμμετέχουν –
δουλεύουν και  τον υποστηρίζουν, ένα θεσμό Αθλητικό & Πολιτιστικό με την επωνυμία «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» για αναπτυξιακές ηλικίες κλασικού αθλητισμού Κ18 ετών, που ξεκίνησε από το 2017 έπειτα από πρόταση της ΕΑΣ Λέσβου και  συνεχίστηκε αντίστοιχα από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ, που αγκαλιάστηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποστηρίζοντάς τον, αναλαμβάνοντας την εξ ολοκλήρου οικονομική κάλυψη των οργανωτικών εξόδων , αποφασίστηκε ότι :
Επειδή τα χρονικά όρια που υπάρχουν και  πάντα θα υπάρχουν σε όλα, πόσο μάλλον σε  αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, το εγκεκριμένο ποσό που απαιτείται από την Περ. Β. Αιγαίου για να μετακινηθούν-φιλοξενηθούν οι αθλητικές αποστολές με τα φετινά δεδομένα , ανθρώπινα δεν επαρκεί, με αίσθημα ευθύνης, μη θέλοντας να γίνει κάτι πρόχειρο που δεν αρμόζει, σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη με την επωνυμία «5η Αθλητική και  Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου», που θα πραγματοποιούνταν την 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημοτικό ΣτάδιοΜυτιλήνης, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ για το 2022.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το 2023, έγκαιρα & έγκυρα, ξεκινώντας με τον ορισμό οργανωτικής επιτροπής που θα διαχειρίζεται και θα αποφασίζει για το σύνολο των θεμάτων της διοργάνωσης, στο νησί της Λέσβου & στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, με διοργανωτές την ΠεριφέρειαΒορείου Αιγαίου, τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, με την οργανωτική - αγωνιστική επιτυχία και  αίγλη που της αρμόζει.

Πρότασή μας προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που είναι ο βασικός οικονομικός
υποστηρικτής αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης, αφού χωρίς την δική της οικονομική βοήθεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, είναι το εγκεκριμένο ποσό των 27.000 ευρώ που αφορούσε την κάλυψη εξόδων μετακίνησης, φιλοξενίας αθλητικών αποστολών & οργανωτικών εξόδων, να εγκριθεί - δοθεί αναλόγως με απόφασή της, στα συμμετέχοντα σωματεία κλασικού αθλητισμού – Α με Α καθώς και στις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου και  Λέσβου, ως μια μεγάλη ανάσα ανακούφισης στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν (αθλητικό υλικό - όργανα, έξοδα προετοιμασίας αθλητών-τριών, λειτουργικές ανάγκες, κ.α).

Με την ευχή ότι η παραπάνω πρότασή μας, θα τύχει της ανάλογης θετικής ανταπόκρισηςαπό τον  Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ευχαριστούμε εκ των προτέρων, όπως ευχαριστούμε και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης και  τον Πρόεδρο του ΝΠ Αθλητισμού που θέλησαν να αναλάβουν το κομμάτι των επάθλων, μεταλλίων & διπλωμάτων, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το 2023. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος