× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κατέβα λίγο να σε δω» τραγούδησε ο Πλούταρχος στην Αλεξάνδρα

Το τετραπληγικό ταλαντούχο κορίτσι αγκαλιάστηκε με τον αγαπημένο της τραγουδιστή στη συναυλία του στη Μυτιλήνη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/8/2022

«Κατέβα λίγο να σε δω» τραγούδησε ο Πλούταρχος στην Αλεξάνδρα

«Κατέβα λίγο να σε δω» τραγούδησε ο Γιάννης Πλούταρχος στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης για την αγαπητή Αλεξάνδρα Κερλίδου, ένα ταλαντούχο στη μουσική τετραπληγικό κορίτσι για το οποίο έχουμε γράψει και θαυμάζουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου η Αλέξάνδρα πήγε στη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης για να δει τον αγαπημένο της τραγουδιστή και η χαρά της ήταν απερίγραπτη, όχι μόνο για τις φωτογραφίες που τράβηξαν μαζί, αλλά και για το γλυκό φιλί που της έδωσε, τραγουδώντας «Κατέβα λίγο να σε δω».

Η Αλεξάνδρα Κερλίδου γεννήθηκε στη Βέροια και στα 5 της χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά της στη Μυτιλήνη, από όπου κατάγεται η μητέρα της και σύμμαχός της, Ελένη Ασημίνου. Διαγνώστηκε από μικρή με σπαστική τετραπληγία και παράλυση. Στο Κέντρο Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) όπου απευθύνθηκαν οι γονείς της, είπαν ότι μπορεί να φοιτήσει σε κανονικό σχολείο, λόγω της ευφυίας και των ικανοτήτων της. Εκείνοι όμως αποφάσισαν λόγω του καροτσιού και των δυσκολιών, καθώς θα απαιτούνταν πάντα προσωπικό παράλληλης στήριξης να φοιτήσει στο ειδικό σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αλεξάνδρα Κερλίδου, σήμερα 22 ετών φοίτησε στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ Λέσβου) και μας έχει εξηγήσει για την κατάστασή της ότι «Δηλαδή με πιο απλά λόγια, δεν μπορώ να ελέγξω τα χέρια και τα πόδια μου τις περισσότερες φορές. Επιπλέον οι δυσκολίες είναι ότι αν αλλάξω κάποιο συναίσθημα για παράδειγμα, όταν αγχώνομαι μπορεί το ένα χέρι να είναι λίγο σφιχτό, και παράλληλα μπορεί όταν χαίρομαι πάρα πολύ να συμβεί το ίδιο. Επιπλέον ακόμη μια δυσκολία είναι η ομιλία, αλλά ευτυχώς με αυτό το πρόγραμμα που γράφω με τα μάτια μου δεν είναι καθόλου δύσκολο να επικοινωνώ. Η τετραπληγία μπορεί να καθηλώνει το σώμα αλλά το μυαλό μένει ελεύθερο να ονειρεύεται, να μαθαίνει, να χαίρεται και να ..τραγουδά».

Μια ακόμα ασχολία της είναι να διαφημίζει προϊόντα μακιγιάζ και προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στην Ακαδημία, έμαθε με ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή να γράφει, να επικοινωνεί και έχει δώσει μουσικές συναυλίες, ανάμεσά τους μία στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και στο Μέγαρο Μουσικής, κάτι που κάνει και τον πατέρα της Τάσο συνεχώς υπερήφανο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης