× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η αστυνομικίνα Μίρκα στο 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Δεν χόρταιναν τα παιδιά να μάθουν πώς συνδυάζει σκυλίσια ζωή και… καριέρα!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 4/10/2019

Η αστυνομικίνα Μίρκα στο 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Σήμερα 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης  επισκέφτηκε η Mirca μαζί με τον συνοδό της Βασίλη Ζκέρη. Η Mirca ανήκει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και βοηθάει το έργο της αστυνομίας εντοπίζοντας βόμβες όπως μας πληροφόρησε ο συνοδός της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παιδιά είχαν πληροφορηθεί για την επίσκεψη της Mirca και την περίμεναν με ανυπομονησία. Είχαν πολλές ερωτήσεις να κάνουν και τις κατέγραψαν με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους. Ήθελαν να μάθουν αν μπορούν να την αγγίξουν, να τη χαϊδέψουν, πως υπακούει σε εντολές, πώς μαθαίνει να υπακούει, τι τρώει και αν μπορούν να την ταΐσουν και άλλες πολλές.

«Η Mirca έφτασε στο σχολείο μετά την πρωινή της υπηρεσία όπως μας πληροφόρησε ο κύριος Ζκέρης αλλά ήταν πρόθυμη να παίξει με τα παιδιά και να δείξει τις ικανότητές της. Μετά από παρακίνηση του συνοδού της, μας καλημέρισε και στη συνέχεια «ερεύνησε» και το σχολείο μας. Άφησε να τα παιδιά να την χαϊδέψουν,  να παίξουν μαζί της και έφαγε τις λιχουδιές που της πρόσφεραν. Κάποια από τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένα και δεν ήθελαν να κρατηθούν μακριά της. Η Mirca όμως κατάφερε να κερδίσει και τα πιο επιφυλακτικά αφού ήταν πολύ γλυκιά και φιλική μαζί τους» εξηγεί στο «Ν», η οικοδέσποινα και διευθύντρια του σχολείου, Άννα Τσουκαλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Mirca είναι ένα μεγάλο σε ηλικία σκυλί, 10 ετών, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να παίξει μπάλα στο γήπεδο δίπλα από το σχολείο, να κυνηγήσει το μπαλάκι της, να φωτογραφηθεί με τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς.

Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα την ημέρα αυτή. Πέρα από τις δραστηριότητες που έκαναν στο σχολείο για τα ζώα, είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά ένα σκυλί που υπηρετεί την κοινωνία και προσφέρει σ’ αυτήν. Μέσα από τη βιωματική αυτή δράση κάποια παιδιά που δεν είχαν ιδιαίτερη εξοικείωση με σκυλιά και με ζώα γενικά είδαν πόσο φιλικά προς το άνθρωπο μπορούν να είναι και τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, ευχαριστούν τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Βορείου Αιγαίου που αποδέχτηκε το αίτημά τους για την επίσκεψη, ευχαριστούν τον συνοδό της Mirca, αστυνομικό Βασίλη Ζκέρη  και φυσικά ευχαριστούν τη Mirca και της εύχονται να είναι καλά για πολλά πολλά χρόνια ακόμα να προσφέρει της υπηρεσίες της στην Αστυνομία και να παίζει με τα παιδιά!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ