× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δηλώνει «παρών» στις περιφερειακές εκλογές ο Γιάννης Σπιλάνης

Όπως ανάφερε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, η παράταξη απαρτίζεται από αξιόλογα στελέχη, ωστόσο πρόσθεσε υπάρχει δυνατότητα διεύρυνσης με άτομα που έχουν ως βάση τους την κοινή λογική

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/6/2022

Δηλώνει «παρών» στις περιφερειακές εκλογές ο Γιάννης Σπιλάνης

Την πρόθεσή του να είναι παρών για τρίτη συνεχόμενη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέσα από την  παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» εξέφρασε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Γιάννης Σπιλάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aναφερόμενος στη δραστηριότητα της παράταξής του o κ.Σπιλάνης, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι συνεχώς τα στελέχη της ασχολούνται με ζητήματα που αφορούν τα νησιά μας και την ανάπτυξή τους και δέχονται αιτήματα για ανάδειξη θεμάτων ακόμη και από μέλη του συνδυασμού της Περιφερειακής Αρχής.

Όπως αναφέρει η Συμπαράταξη Πολιτών είναι μια ζωντανή ενεργή παράταξη με προτάσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στα νησιά μας, οι οποίες όπως είπε, δεν είναι ανεφάρμοστες αλλά ανά πάσα στιγμή μπορούν να υλοποιηθούν.

«Θα ήταν άδικο λοιπόν μια παράταξη όπως η δική μας, όπου γίνεται συστηματική δουλειά να μην είναι παρούσα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Προσωπικά είμαι στο Περιφερειακό Συμβούλιο από το 2014 ως επικεφαλής παράταξης, τότε χωρίς να έχω λάβει κάποια ιδιαίτερη πολιτική στήριξη και στη συνέχεια με τη σύμπραξη τριών συνδυασμών γεννήθηκε η «Συμπαράταξη Πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράταξή μας πλέον μπορεί να διευρυνθεί με ανθρώπους οι οποίοι έχουν ως βάση τους την κοινή λογική. Δυστυχώς αυτά που ζούμε δεν έχουν καμία απολύτως λογική».

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Σταμάτη Μαλέλη ο Γιάννης Σπιλάνης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι και αυτός όπως άλλωστε και ο Κώστας Μουτζούρης κατάγεται μεν από τη Λέσβο, δεν έζησε όμως ποτέ στα νησιά μας για να γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν και τις πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης.

Ο κ. Σπιλάνης στο πλαίσιο της συνέντευξής του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης του Βορείου Αιγαίου, σημειώνοντας ότι με τη μορφή που έχει η σημερινή παγκόσμια τουριστική αγορά, η οποία όπως σημείωσε έχει πολλούς μεγάλους παίκτες και φθηνούς εξωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, πλέον είναι δύσκολο για το Βόρειο Αιγαίο με τις παρωχημένες στρατηγικές προβολής που ακολουθούνται να μπούνε στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν κομμάτι της πίτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν το Νότιο Αιγαίο, δηλαδή οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα καθιερώθηκαν σε όλο τον κόσμο ως τουριστικοί προορισμοί, δεν υπήρχαν στην ουσία χώρες ικανές να ανταγωνιστούν. Η Ρόδος, η Μύκονος, η Κρήτη και η Κέρκυρα είναι γνωστοί τουριστικοί προορισμοί εδώ και 100 χρόνια, ακόμη και προβλήματα να υπάρχουν εκεί, είναι τόσο προβεβλημένοι και ακόμη συνεχίζουν να προβάλλονται που το Βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σταθεί απέναντί τους.

Γενικά οι ανταγωνιστές μας αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο τα υπόλοιπα νησιά του Β. Αιγαίου όσο οι λεγόμενοι φθηνοί προορισμοί όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής, που ανοίγουν σεζόν το Μάιο μήνα με 100 ευρώ το τουριστικό πακέτο.

Δυστυχώς με τις πολιτικές των δημοσίων σχέσεων, των καλλιστείων σκύλων και των κακής ποιότητας ντοκιμαντέρ που εφαρμόζει η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη, δεν μπορείς να προσελκύσεις τουρίστες. Με διαφήμιση και συνεντεύξεις στα πρωινάδικα των καναλιών προσελκύεις μόνο Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι μάλιστα δεν θα επιλέξουν τόσο εύκολα έναν προορισμό όπως είναι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενους από τρίτες χώρες αναζητά η ελληνική βιομηχανία

Η έλλειψη προσωπικού μετά τον τουρισμό επεκτείνεται και στην ελληνική βιομηχανία
ΘΕΑΤΡΟ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι, 11η στη Eurovision

To Νέμο από την Ελβετία έσπασε τα κοντέρ του διαγωνισμού καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 591 βαθμούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βγήκε το Νήσος Ρόδος μπήκε το Πρέβελης

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Τι ώρα εμφανίζεται η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision

Η Μαρίνα Σάττι είναι έτοιμη να ρίξει το «Ζάρι» της για την Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Θα αναχωρήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόματα άνω των 75 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ

Δείτε τις πληρωμές που θα γίνουν από 13 έως τις 17 Μαΐου.
ΕΛΛΑΔΑ

Η στιγμή που ο πατέρας πετάει στα σκουπίδια το βρέφος

Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο
ΕΛΛΑΔΑ

Τσουχτερά πρόστιμα για ανασφάλιστα Ι.Χ.

Κλιμακωτά πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπει νέο νομοσχέδιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τους νεκρούς της Λήμνου στη Μάχη του Σκρά

Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τουριστική εξωστρέφεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης εμφανίσθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» όπου μίλησε για τις δράσεις προβολής και τα μεγάλα πολιτιστικά φεστιβάλ σε Λέσβο και Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024

Μέσω πλατφόρμας του gov.gr -Πότε ανοίγει η αίτηση