× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πατριώτης» και «χριστιανός ορθόδοξος» ξενοφοβικός, χουλιγκάνος και με χασίς!

Τα... «καθαρά χέρια» της ακροδεξιάς στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/5/2022

«Πατριώτης» και «χριστιανός ορθόδοξος» ξενοφοβικός, χουλιγκάνος και με χασίς!

του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη Μυτιλήνη ακροδεξιοί συλλαμβάνονται για χρήση ουσιών. Για την ιστορία και μόνο, δηλώνουν «χρήστες» προκειμένου να γλυτώσουν από τις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες της εμπορίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010 και στα πλαίσια νομιμοποίησης της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Μυτιλήνη σε φωτογραφία στελεχών του «Τάγματος εφόδου» του μορφώματος, εμφανίστηκε συλληφθείς στα τέλη του 2012, κατηγορούμενος για καλλιέργεια και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Άλλοι, μαθητές που ετοιμαζόταν να πάνε εκδρομή συνελήφθησαν κατά την έφοδο ομάδας δίωξης του Λιμενικού Σώματος μέσα στο λεωφορείο του σχολείου έχοντας μαζί τους «τσιγαριλίκια» με χασίς. Ανάμεσα τους και μαθητές που στις ελεύθερα ανεβασμένες στο Facebook φωτογραφίες τους (δηλαδή φωτογραφίες προσβάσιμες από όλους) έκαναν δημόσια χρήση χασίς. Τις φωτογραφίες συνόδευαν με κηρύγματα υπέρ της «Χρυσής Αυγής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Την περασμένη εβδομάδα, σε δελτίο τύπου της Αστυνομίας έγινε γνωστή η σύλληψη πολίτη με ποσότητα χασίς. «Δια ιδίαν χρήσιν» δήλωσε ο εν λόγω κύριος, γνωστός στη Μυτιλήνη για τις σχέσεις του με την «άγρια νύχτα» της πόλης αλλά και τις οπαδικές χουλιγκάνικες τοπικές «θύρες». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφέθηκε ελεύθερος βέβαια. Λίγοι ήξεραν και κανένας σχεδόν δεν κατάλαβε ότι ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών του κύματος βίας, ρατσισμού και διχασμού της τοπικής κοινωνίας με αφορμή των μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα. Οι αναρτήσεις του σχετικά με τα πογκρόμ κατά μεταναστών αλλά και τις πράξεις βίας κατά αλλοδαπών και ντόπιων χαρακτηριστικές. Ως και στο στήσιμο του σταυρού της μισαλλοδοξίας στου Απελή πρωταγωνίστησε χωρίς να συλληφθεί. Την επομένη με ανάρτηση του δήλωνε πως «αποστόλη εξετελέσθει» (σ.σ η ορθογραφία δική του και έδινε κουράγιο, «υπομονή» έγραφε, στους 33 συλληφθέντες.

Ο παραπάνω κύριος, 30χρονος πια, «φοίτησε» στις τάξεις και τοπικών νεοναζιστικών μορφωμάτων που γέννησε η οικονομική κρίση με δασκάλους ενήλικες επιφορτισμένους με το να εθίσουν νέα παιδιά στην παραβατικότητα. Απογοητευμένους τότε και χωρίς κανένα διαφαινόμενο μέλλον ανήλικους, χωρίς μέση, αρχή και τέλος στη ζωή τους με τους πάντες να τους αντιμετωπίζουν αδιάφορα. Παιδιά που στη ζωή τους βάζοντας τα με τους ξένους, δηλώνοντας Έλληνες και χριστιανοί ένιωσαν πως κάποιοι είναι. Παιδιά που ακούμπησαν στις ουσίες και σε μια θεσμική παραβατικότητα που φαίνεται πως προώθησαν οι ακροδεξιοί – νεοναζιστικοί θύλακες που δρουν στη Μυτιλήνη.

Χρόνια μετά κάποια από αυτά τα παιδιά χωρίς να καταλάβουν κάν πως εθίστηκαν σε αυτή την «θεσμική παραβατικότητα» δηλώνουν ακόμα πως «η πόλη τους ανήκει». Δυστυχώς χωρίς να καταλαβαίνουν πως δεν τους ανήκει ούτε η ζωή τους.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ