× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Μουσικό Σχολείο φτιάχνει το δικό του επιτραπέζιο παιχνίδι

Στα πλαίσια των Δράσεων του ως πρεσβευτής του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/5/2022

Το Μουσικό Σχολείο φτιάχνει το δικό του επιτραπέζιο παιχνίδι

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, στα πλαίσια των Δράσεων του ως πρεσβευτής του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στη Λέσβο, δημιούργησε επιτραπέζιο παιχνίδι με σκοπό την εξοικείωση με παιγνιώδη τρόπο, των παικτών με τον Ευρωκοινοβουλευτισμό, τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Πολίτες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Θεσμούς της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Παιχνίδι της Επιρροής», που δημιουργήθηκε από μαθητές Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης με τον Υπεύθυνο Καθηγητή Ευστάθιο Κουκουλά είναι ένα επιτραπέζιο στρατηγικής, τύχης, διπλωματίας και διαχείρισης πόρων. Το παιχνίδι παίζεται με 5 παίκτες ηλικίας 10+ και κάθε παρτίδα διαρκεί περίπου 60 με 80 λεπτά.

Είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι στη βάση του, αλλά επιτρέπει συνεργασίες μεταξύ των παικτών, οι οποίες μερικές φορές κρίνονται απαραίτητες. Κάθε παίκτης παίζει το ρόλο ενός πολιτικού κόμματος, έχοντας στον έλεγχό του 100 βουλευτές. Κάνοντας τις σωστές επιλογές και συνεργασίες, προσπαθεί να κερδίσει περισσότερη επιρροή και κονδύλια από τα αντίπαλα κόμματα, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσει για να προωθήσει τις προτάσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο προς ψήφιση.

 Έχει αναγνωρισθεί διεθνώς, πως τα επιτραπέζια παιχνίδια αναπτύσσουν τη μαθητική δημιουργία δημιουργώντας μια μαθησιακή εμπειρία που αρμόζει στο Σύγχρονο Σχολείο, δίνοντας τη δυνατότητα δοκιμής διάφορων δεξιοτήτων, όπως μεθοδική εργασία με κανόνες, ανάπτυξη στρατηγικών, κριτική αξιοποίηση πληροφοριών, προωθώντας ταυτόχρονα την συνεργασία και την άμιλλα, στοιχεία που αναγνωρίζονται διεθνώς πλέον ως βασικές δεξιότητες στο Επιχειρείν, στην Επιστημονική Έρευνα, στις Τέχνες, στην Πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια η δημιουργία τώρα, ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού διευρύνει περαιτέρω την ενεργή εμπλοκή των μαθητών αξιοποιώντας τη δημιουργικότητά τους και τις γνώσεις τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα, ενισχύοντας την απόκτηση και την εμπέδωση ενός ευρέος φάσματος γνώσεων σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα, την ανάπτυξη λογικής σκέψης και τεχνικών για την κατανόηση και την επίλυση προβλημάτων.

Η ομάδα δημιουργίας του επιτραπέζιου “Το Παιχνίδι της Επιρροής” θα λάβει μέρος και στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού, που διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων  και Επικοινωνίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια