× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Με 380 ευρώ μισθό θέλουν να πληρώνω λογαριασμό ρεύματος 700 ευρώ»

Σε απόγνωση οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Μυτιλήνης στις οποίες, όπως καταγγέλλουν, έγινε μείωση ωραρίου από τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να προσλάβουν και άλλα άτομα.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/5/2022

«Με 380 ευρώ μισθό  θέλουν να πληρώνω λογαριασμό ρεύματος 700 ευρώ»

Την πολυετή ομηρεία και εκμετάλλευση από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές κατά το δοκούν δεκάδων εργαζομένων που βρίσκονται σήμερα στους δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου  με συμβάσεις που ξεπερνούν και τα 20 χρόνια, αποκάλυψε η σημερινή 24ωρη απεργία στους δήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Ν» μίλησε με τους συμβασιούχους  κυρίως γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και οι οποίες πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης  συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δήμοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία απασχολούνται για πολλά χρόνια στους Δήμους, κάποιες ακόμη και 25 χρόνια, ως σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις λίγων ωρών. 

Φέτος οι γυναίκες αυτές και κυρίως οι εργαζόμενες στο Δήμο Μυτιλήνης βρέθηκαν σε ακόμη πιο δυσχερή θέση αφού μείωσαν το ωράριο εργασία τους σε 3 ώρες από 6 προκειμένου όπως κατείγγηλαν να προσληφθούν και άλλα άτομα από τη Δημοτική Αρχή. Αντίθετα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, με πολύ προσπάθεια κράτησε τις καθαρίστριες στο καθεστώς της εξάωρης απασχόλησης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περικοπή του ωραρίου είχε δραματικές συνέπειες στη ζωή και στην καθημερινότητα των γυναικών που εργάζονται στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Μυτιλήνης οι οποίες με 300 ευρώ όπως είπαν παλεύουν να τα βγάλουν πέρα και να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, διπλάσιους από τους μισθούς που παίρνουν. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργαζόμενες μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, στους Παιδικούς Σταθμούς οι οποίες όπως είπαν ταλαιπωρούνται για πολλά χρόνια με συμβάσεις οι οποίες λήγουν και ανανεώνονται κάθε χρόνο. 

Μιλώντας στο «Ν» για τη σημερινή κινητοποίηση ο πρόεδρος των Εργαζομένων στους Δήμους Γιώργος Αλεξίου, σημείωσε πως έχει πια το πλήρωμα του χρόνου όλοι αυτοί οι συμβασιούχοι να τακτοποιηθούν και να βγουν από την ανασφάλεια και την ομηρεία που βρίσκονται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τις δηλώσεις και τις διαμαρτυρίες των συμβασιούχων  εργαζομένων στους Δήμους της Λέσβου. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης