× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ποιος είναι ο ενεργειακός σχεδιασμός της Περιφέρειας;»

Αίτημα για ανοιχτή συζήτηση από την «Συμπαράταξη Πολιτών» προς την περιφερειακή αρχή των Μουτζούρη και Χριστόφα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/5/2022

«Ποιος είναι ο ενεργειακός σχεδιασμός της Περιφέρειας;»

Το θέμα του ενεργειακού σχεδιασμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θέτουν με ερώτημα τους προς τον Κώστα Μουτζούρη και τον Παναγιώτη Χριστόφα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης Πολιτών» Γιούλα Αργυρούδη,Μανώλης Κάρλας, Μαρία Νικολάρα και Γιάννης Σπιλάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα ζητούν από τη Περιφερειακή Αρχή να οργανώσει σχετική ανοιχτή ενημερωτική συζήτησηγ ια το θέμα ώστε οι κοινωνίες των νησιών μας να πληροφορηθούν σε ότι αφορά τα υπάρχοντα σχέδια και στη συνέχεια να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις «που θα μας καταστούν συμμέτοχους και όχι απλούς θεατές στον ενεργειακό σχεδιασμό της περιφέρειας».

Αναλυτικά η επιστολή των περιφερειακών συμβούλων της «Συμπαράταξης Πολιτών» αναφέρει ως εξής:

«Όπως όλοι γνωρίζουμε το θέμα της ενεργειακής μετάβασης είναι εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία στο επίκεντρο των συζητήσεων σε ότι αφορά στη κλιματική αλλαγή. Τον τελευταίο δε χρόνο ήρθε να προστεθεί και το θέμα της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων που δημιουργεί τεράστια προβλήματα επιβίωσης πολιτών και επιχειρήσεων, γεγονότα που καθιστούν επιτακτική την εμπλοκή της ΠΒΑ στην όλη συζήτηση.

Γνωρίζουμε ότι στη νέα προγραμματική περίοδο εκτός των έργων που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, υπάρχει ειδικό σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση των νησιών, αλλά και δράσεις- επενδύσεις μεγάλης κλίμακας που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ένα από τα σημαντικότερα θα είναι και η διασύνδεση των νησιών με το εθνικό δίκτυο παραγωγής ενέργειας, ενώ δεν είναι γνωστό αν τα νησιά του β.Αιγαίου θασυμμετάσχουν στο πρόγραμμα Gr-ecoIslandsκαι με ποιόν τρόπο.
Επίσης γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη αδειοδοτημένα τεράστια βιομηχανικά πάρκα ΑΠΕ σε όλα τα νησιά του Β.Αιγαίου, ενώ έχει ξεκινήσει και η συζήτηση για θαλάσσια πάρκα, ειδικά στη Λήμνο. 

  • Ζητάμε από τη Περιφερειακή Αρχή να οργανώσει σχετική ανοιχτή ενημερωτική συζήτησηγια το θέμα ώστε οι κοινωνίες των νησιών μας να πληροφορηθούν σε ότι αφορά τα υπάρχοντα σχέδια και στη συνέχεια να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις που θα μας καταστούν συμμέτοχους και όχι απλούς θεατές στον ενεργειακό σχεδιασμό της περιφέρειας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι