× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περιοδείες και συναντήσεις της Μαρίας Κομνηνάκα στη Λέσβο

Στο πλαίσιο των συναντήσεων η βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των στρατιωτικών, περιόδευσε στην αγορά της Μυτιλήνης και συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις

Δημοσίευση 23/5/2022

Περιοδείες και συναντήσεις της Μαρίας Κομνηνάκα στη Λέσβο

Με ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκαν οι περιοδείες της βουλευτού Νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Γιάννη Παπαπαναγιώτου και τον αντιπρόεδρο Ελευθέριο Μαλέα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.), μέλος της ΠΟΕΣ, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν τους στρατιωτικούς, όπως τα μισθολογικά τους, τα έξοδα μετακίνησης τους αλλά και το ζήτημα της αποστολής τους, που δεν έχει καμία σχέση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς εκτός συνόρων.

Ακόμα η Μαρία Κομνηνάκα περιόδευσε, μαζί με κλιμάκιο του Κόμματος, στην αγορά της Μυτιλήνης. Στη συζήτηση με αυτοαπασχολούμενους ξεχώρισε η αγανάκτηση και η γενικευμένη ανασφάλεια, ο φόβος για λουκέτα, λόγω των χρεών και των δυσβάστακτων λογαριασμών του ρεύματος. Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι υπάρχει πείρα στους μικρούς επιχειρηματίες, που λέει ότι οι «κλαδικές» προτεραιότητες του κεφαλαίου – στο εμπόριο, στη Μεταποίηση, στις Κατασκευές -  οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενων σε λουκέτο. Γι΄ αυτό υπάρχει η πολιτική επιλογή συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν τόσο οι διεκδικήσεις που θα ανακουφίσουν τους αυτοαπασχολούμενους όσο και η πάλη για να δημιουργούνται τριγμοί σε κάθε αντιλαϊκό σενάριο κυβέρνησης μονοκομματικής ή συνεργασίας.

Επίσης, στη συζήτηση που αναπτύχθηκε, κατά την περιοδεία της στη Στύψη, με κατοίκους του χωριού, εργαζόμενους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, το Σάββατο (21 Μάη) η βουλευτής τόνισε: «Η εγκατάλειψη και η απαξίωση υποδομών, ειδικά στην υγεία, η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας αλλά συνέπεια της βάρβαρης πολιτικής που στηρίζει τα μονοπώλια, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση όσο και από τις προηγούμενες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωί της Κυριακής (22 Μάη) η Μαρία Κομνηνάκα κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας, σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας συμμετείχε στην πορεία της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου και σε δήλωσή της ανάμεσα στα άλλα σημείωσε «… διατρανώνουμε τη λαϊκή απαίτηση, να σταματήσει η αποστολή όπλων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων, να μη βρεθεί κανένας φαντάρος ή στρατιωτικός έξω από τα σύνορα, και κυρίως να γίνει πράξη το κλείσιμο όλων των ΝΑΤΟικών ΒΑΣΕΩΝ του θανάτου που μετατρέπουν τη χώρα σε στόχο εχθρικών αντιποίνων». Και επίσης παραβρέθηκε και χαιρέτησε στην εκδήλωση «Η προσφυγική μνήμη, πολύτιμη ιστορική κληρονομιά» που διοργάνωσαν το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών, η Κοινότητα Λουτρών και ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι».

       Συνεχίζονται Περιοδείες-Συσκέψεις της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, για συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, για να απεμπλακεί η χώρα μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη Δευτέρα, 23 Μάη, κλιμάκιο, με επικεφαλής το Στρατή Κόμβο, μέλος της ΤΕ, θα περιοδεύσει σε Ιππειος, Κάτω Τρίτος και Μιχού.

Την Τρίτη, 24 Μάη, κλιμάκιο, με επικεφαλής το Γραμματέα της ΤΕ, Κώστα Ρήγα, θα περιοδεύσει στα Πάμφιλα.

Την Τετάρτη, 25 Μάη, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία και σύσκεψη στην Κάπη, με ομιλητή τον Κώστα Ρήγα.

Την Κυριακή, 29 Μάη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και περιοδεία στην Αγιάσο, από τον Στρατή Κόμβο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι