× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με λόγια χτίζει ανώγια, κατώγια και... ψυχιατρικές κλινικές ο Μουτζούρης

Για ακόμα μια φορά ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου υποσχέθηκε ότι «θα συζητήσει με τους εμπλεκόμενους» τη... ντροπή της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και βγήκε μια φωτογραφία με τους ενδιαφερόμενους

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 23/5/2022

Με λόγια χτίζει ανώγια, κατώγια και... ψυχιατρικές κλινικές ο Μουτζούρης

Η γνωστή λαϊκή ρήση «με τα λόγια έχτιζε ανώγια και κατώγια» φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στην περιφερειακή αρχή του Κώστα Μουτζούρη αλλά προπάντων στον ίδιο που εδώ και καιρό έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο υποσχεσιολογίας χωρίς όμως να πραγματοποιεί το ελάχιστό από αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτική είναι η περίπτωση με το κτιριακό της Ψυχιατρικής Κλινικής όπου παρά τις υποσχέσεις του Περιφερειάρχη για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο αυτό πρόβλημα μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα!

Στη συνάντηση δε που είχε ο κ. Μουτζούρης την Παρασκευή 20 Μαΐου με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης έσπευσε να διαβεβαιώσει για ακόμα μια φορά ότι «άμεσα θα το συζητήσουμε με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να εξεύρουμε λύση». Αυτό δε το δημοσιοποίησε με ανακοίνωση του.

Αντίστοιχη διαβεβαίωση είχε δώσει ο κ. Μουτζούρης πριν από οκτώ μήνες και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη του στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λέσβου ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει προκειμένου να επιλυθεί το κτιριακό πρόβλημα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Τότε είχε πει πως έχει μιλήσει με τον διοικητή του Νοσοκομείου, και θα γίνει προγραμματική σύμβαση.Συγκεκριμένα ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι ««ήρθε ο κ. Καμπούρης μου έθεσε το θέμα και με έγγραφο του και η απάντηση είναι θετική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι καθώς το Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν διαθέτει αυτοτελή τεχνική υπηρεσία είναι αναγκαία η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια προκειμένου να συνταχτούν οι μελέτες και κατόπιν να προχωρήσει η χρηματοδότηση και η εκτέλεση του έργου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου τον Απρίλιο του 2018 είχε κατορθώσει και υπογράψει αντίστοιχη προγραμματική σύμβαση για την βελτίωση κτιριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Χίου ύψους 2.448.000 ευρώ σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανέλαβε την υλοποίηση των εργασιών μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π. Ε. Χίου.

Κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και τρία χρόνια η περιφερειακή Αρχή του κ. Μουτζούρη για το κτιριακό της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αλλά προφανώς δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες όπως οι απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, συγγενείς και φίλους του κ. Περιφερειάρχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε ο κ. Περιφερειάρχης το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε πληθώρα συναντήσεων με φορείς, Συλλόγους κτλ και υπόσχεται σε όλους «ικανοποίηση των αιτημάτων τους»!

Μιλώντας στο «Ν» υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας τόνιζαν ότι τα περισσότερα από αυτά που υπόσχεται ο κ. Μουτζούρης στις συναντήσεις αυτές η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα για να ασχοληθεί ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν προβλέπονται κωδικοί χρηματοδοτήσεων οπότε μένουν μόνο «οι φωτογραφίες για τις δημόσιες σχέσεις του» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περισσότερες ώρες λειτουργίας στην Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού

Διευρύνεται το ωράριο έως τέλος Οκτωβρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε χώρους εργασίας και χωριά η Μαρία Κομνηνάκα

Συναντήσεις και περιοδείες του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλεύτρια Ν. Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Εξηγήσεις για το «Πράσινο σημείο» ζητούν οι Δαφιώτες

Διαμαρτυρήθηκαν για τις εργασίες δημιουργίας χώρου αποβλήτων και για το ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Το μερίδιο των Αγγέλων» από το Ηφαίστειο Ανεμώτιας

Ανοιχτή εκδήλωση γευσιγνωσίας φρέσκων και παλαιών κρασιών τη Δευτέρα 6 Μαίου στην Ανεμώτια
ΧΩΡΙΑ

«Τρέχουν» για τη στέγη του Αναγνωστηρίου

Συναντήσεις του Κλεάνθη Κορομηλά με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι αντιδράσεις έφεραν αλλαγές στο νόμο αντιπυρικής προστασίας

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων και τις αντιδράσεις δήμων και της ΚΕΔΕ