× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η «Αμαλία» στο Donkey Center

Το αδέσποτο γαϊδουράκι βρήκε καταφύγιο στο «Όνος Λέσβος»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/7/2019

Η «Αμαλία» στο Donkey Center

Στις αρχές Ιουλίου η «Κιβωτός Μυτιλήνης» ενημερώθηκε από συμπολίτη μας για ένα «αδέσποτο» γαϊδουράκι που εμφανίστηκε στη Γέρα. To θηλυκό γαϊδουράκι είχε εμφανιστεί πριν από μήνες στην περιοχή και ο άνθρωπος επικοινώνησε τόσο με την αστυνομία όσο και με το Δήμο Λέσβου «αλλά κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε για την τύχη του ζώου, ούτε και για το γεγονός ότι ένα γαϊδούρι στη μέση του δρόμου αποτελεί κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος» επισημαίνει η «Κιβωτός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από μερικές μέρες η «Κιβωτός» οργάνωσε τη μεταφορά της «Αμαλίας» στο Donkey Center Lesvos «ΟΝΟΣ Λέσβος»- ένα καταφύγιο για εγκαταλειμμένα και γέρικα γαϊδουράκια στα Παράκοιλα Λέσβου και, όπως φαίνεται, η νεαρή «Αμαλία» είναι πλέον ασφαλής.

«Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν και βοήθησαν (στη μεταφορά) της «Αμαλίας»- και ιδιαίτερα τη Menga (την ιδιοκτήτρια του ONOS).

Δυστυχώς, όπως γνωρίζουν οι παροικούντες στη Λέσβο, τα “αδέσποτα” γαϊδούρια και άλογα στους δρόμους του νησιού μας δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, και αποτελούν δείγματα του “ενδιαφέροντος” και της “ευαισθησίας” προς τα ζώα μερίδας των συμπολιτών μας στην Λεσβιακή ύπαιθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευτυχώς, οι μέρες της ασυδοσίας πλησιάζουν στο τέλος τους. Τον περασμένο Απρίλιο κατατέθηκε καταγγελία κατά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη μη εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανονισμών  504/2008 και 2015/262 που ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ την ηλεκτρονική σήμανση (“τσιπάρισμα”) των ιπποειδών- κατ’ αντιστοιχία με ότι ισχύει ήδη για σκύλους και γάτες.

Όπως δεν κουραζόμαστε να επαναλαμβάνουμε, τα “αδέσποτα” ζώα ΔΕΝ πέφτουν από τον ουρανό. “Γονείς” τους είναι η ανικανότητα της Ελληνικής Πολιτείας και η εγκληματική συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών μας. Είτε πρόκειται για σκυλιά, είτε πρόκειται για γατιά, είναι πρόκειται για γαϊδουράκια και άλογα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Donkey Center Lesvos “ΟΝΟΣ Λέσβος” και για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε στη συντήρηση της Αμαλίας και των άλλων εγκαταλειμμένων τετράποδων εδώ: https://www.facebook.com/donkeycenter.lesvos» καταλήγει η Κιβωτός.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

200 χιλιόμετρα ποδήλατο στη Λέσβο, με πεύκο και ελιά

Στις 25 Μαΐου ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ένα ακόμη Brevet με μια διαδρομή σχεδιασμένη έτσι ώστε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για όσους επιλέξουν να το τολμήσουν
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παγωτό με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι με την Μαρία Πανάγου

«Δροσιστική» εκδήλωση στο Λευκό Χαρτί, στη Μυτιλήνη για παιδιά 2,5 έως 10 ετών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προγράμματα για την φύση και τον πολιτισμό από το Νηπιαγωγείο Φίλιας

Στο πλαίσιο του eTwinning, το σχολείο προχώρησε σε συνεργασίες με νηπιαγωγεία της Τουρκίας και της Ευρώπης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διακοπή στο Εφετείο για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τα αιτήματα αναβολής, αλλά η δίκη θα συνεχιστεί 1 Ιουλίου 2024 στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η πολυγλωσσία έδωσε βραβείο στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Τα παιδιά της Α' Λυκείου συμμετείχαν σε διαγωνισμό πολυγλωσσίας του Τμήματος Γαλλικής γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου