× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ‑ ΠΣ άνοιξαν‑ Το φορτίο είναι βαρύ»

Ο Γιάννης Μπουρνούς στο «Ν» για τη θέση του στην Κεντρική Επιτροπή και τις εσωκομματικές εκλογές

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/5/2022

«Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ‑ ΠΣ άνοιξαν‑ Το φορτίο είναι βαρύ»

Αισιόδοξος για την υψηλή συμμετοχή και εγγραφή νέων μελών τόσο πανελλαδικά όσο και στη Λέσβο είναι ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος πέτυχε την πρώτη θέση σε σταυρούς από το Βόρειο Αιγαίο για την Κεντρική Επιτροπή. Σε συνδυασμό με την έμπειρη αυτοδιοικητική σύμβουλο, Μαρία Νικολάρα, την Αναστασία Δαούση που συμβολίζει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Δουρή συντονιστή της Ικαρίας, οι τέσσερίς τους θα εκπροσωπήσουν επάξια το Βόρειο Αιγαίο στην ΚΕ που μετρά 150 άντρες και 150 γυναίκες, όπως επεσήμανε καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξαν, η συμμετοχή ήταν εκκωφαντική και για μένα πλέον είναι βαρύ το φορτίο» τόνισε ο Γ. Μπουρνούς που εκλέγεται από το 2008 όταν ήταν 28 ετών στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος παρακολουθώντας όλη την πορεία του με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε πολλές φορές διορατικό για την επιμονή του να συμμετέχουν στις εκλογές τις εσωκομματικές οι πολίτες από τη βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μία συγκυρία ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας για τον Γιάννη Μπουρνού κερδίζει το στοίχημα.

«Συγκεκριμένα πέτυχε:

- Να ξεπεράσει σημαντικά τον «εξαψήφιο» πήχη - αριθμό στις κάλπες της Κυριακής, με περισσότερους από 150.000 πολίτες να πηγαίνουν στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα, να εγγράφονται μέλη και να ψηφίζουν τόσο για την ΚΕ όσο κυρίως για τον Πρόεδρο του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Το στόχο που είχε βάλει μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, όταν έχοντας 30.000 μέλη είχε τονίσει πως το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (1.781.000 ψήφους) πρέπει να μπορέσει να γίνει μέλος, να ενταχθεί  στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αντιστοιχηθεί ο εκλογικός με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο στόχος αυτός πλέον επετεύχθη, με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να είναι ένα νέο μαζικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Η μεγάλη πορεία ενίσχυσης, μαζικοποίησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνεχίζεται μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με ακόμα πιο μαζικό και παρεμβατικό κόμμα σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

- Τρία χρόνια μετά το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πλέον πάνω από 172.000 εγγεγραμμένα μέλη (110.000 νέα μέλη στη σημερινή ψηφοφορία και 62.000 ήδη εγγεγραμμένα), έχοντας πετύχει σχεδόν εξαπλασιασμό τους από το 2019 και σημαντική κοινωνική γείωση. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε πει εξάλλου ήδη από το Σάββατο πριν τις εσωκομματικές εκλογές στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους πως εάν καταφέρει να πετύχει διπλασιασμό των μελών (δηλαδή θα φθάσουν 120.000) θα είναι απολύτως επιτυχημένη η διαδικασία.

- Να ενισχύσει πολύ σημαντικά με νέα μέλη τον κομματικό μηχανισμό, να τον βάλει σε κινητοποίηση (σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς ανθυποψήφιο) και να τον προετοιμάσει  για τη μεγάλη εκλογική μάχη των εθνικών εκλογών, που βρίσκεται μπροστά, δεδομένου ότι η χώρα εισέρχεται σε de facto προεκλογική περίοδο με το κλείσιμο τριών ετών διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

- Να στείλει ένα σαφές μήνυμα πως δέκα χρόνια μετά το 2012, όταν και κατέγραψε τη μεγάλη εκλογική του άνοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όχι απλά παραμένει στο προσκήνιο ως ο προοδευτικός πόλος του πολιτικού συστήματος, αλλά ενισχύεται πολύ με νέα μέλη σε κρίσιμες κοινωνικές κατηγορίες (εργαζόμενοι, νέα γενιά, αγρότες, μικρομεσαίοι).

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από σήμερα γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Αριστεράς, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ξεπερνώντας σε αριθμό μελών και πάρα πολλά – χωρών με πολλαπλάσιο πληθυσμό - της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι