× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο χάρτης της Ελλάδας στο 100% της ενσωμάτωσης

Στις 18.00 η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/7/2019

Ο χάρτης της Ελλάδας στο 100% της ενσωμάτωσης

Με ποσοστό 8,32% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών και την ενσωμάτωση στο 100%. Δεν εξελέγη για τρίτη θητεία η Χρυσή Αυγή. Κερδισμένοι Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τα τελικά αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 39,85% και εκλέγει 158 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 31,53% και εκλέγει 86 βουλευτές, το ΚΙΝΑΛ 8,10% και εκλέγει 22 βουλευτές, το ΚΚΕ 5,30% και εκλέγει 15 βουλευτές, η Ελληνική Λύση συγκέντρωσε 3,70% και εκλέγει 10 βουλευτές, ενώ η ΜέΡΑ25 συγκέντρωσε 3,44% και εκλέγει 9 βουλευτές.

Τα λοιπά κόμματα συγκέντρωσαν ποσοστό 8,08%.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά εκλογική περιφέρεια και ΕΔΩ τα τελικά αποτελέσματα για το Νομό Λέσβου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ερχόμενη Κυριακή θα κληθούν να ξαναψηφίσουν οι πολίτες στο 33ο εκλογικό κέντρο στην Α΄ Αθήνας, στην Οδό Κωλέττη, από το οποίο, χθες, κουκουλοφόροι άρπαξαν την κάλπη και στη συνέχεια την έκαψαν.

Ο Αλ. Τσίπρας παρέδωσε στον Κ. Μητσοτάκη το Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον προκάτοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην είσοδο του μεγάρου ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξε σύντομη χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου.

Μετά την ολοκλήρωση της κατ' ιδίαν τους συνάντησης ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 18.00 η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου

Έχοντας πάρει ισχυρή εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, στις 6 το απόγευμα, από τον Στέλιο Πέτσα, που αναλαμβάνει τη νευραλγική θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

 

Επίσημα η νέα Βουλή αρχίζει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου, με την ορκωμοσία των βουλευτών, ενώ στις 18 θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής και στη συνέχεια θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και θα ακολουθήσει η τριήμερη συζήτηση (19-21 Ιουλίου) για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Διαδικασία η οποία αποκτά τυπικό χαρακτήρα λόγω της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας. Με ενδιαφέρον παρ΄ όλα αυτά αναμένεται η στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος ήδη δήλωσε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει… πρόβλημα στη νέα κυβέρνηση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση