× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ώρα των ενστάσεων για την βιολογική γεωργίας ‑ κτηνοτροφία

Αναζητούνται 100 εκατ. ευρώ για να ενταχθούν περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο πρόγραμμα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 13/5/2022

Η ώρα των ενστάσεων για την βιολογική γεωργίας ‑ κτηνοτροφία

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εξέτασης των αιτήσεων για τα προγράμματα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Τις προηγούμενες ημέρες ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι για την κατάταξη των αιτήσεων τους και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ενστάσεων. Η υποβολή των ενστάσεων ολοκληρώνεται στις 25 Μαϊου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά ένταξης στο πρόγραμμα για τους παραγωγούς δενδρωδών καλλιεργειών που κυμαίνεται από 50 ως 60% πανελλαδικά. Αντίθετα είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά ένταξης στις αροτραίες καλλιέργειες, μόλις 7% αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.



Τα μεγάλα ποσοστά ένταξης στις δενδρώδεις καλλιέργειες είναι θετική εξέλιξη για τους αγρότες της Λέσβου, όπου παραδοσιακά υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αυτό από τους ελαιοπαραγωγούς. Χαμηλά είναι τα ποσοστά ένταξης σε πανελλαδικό επίπεδο και για τους κτηνοτρόφους.


Έρχεται πρόσθετη χρηματοδότηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Ο μελετητής Γιάννης Φλωρίδης αναφερόμενος στα αποτέλεσμα του πρώτου ελέγχου των αιτήσεων ανέφερε πως όσοι κρίθηκαν μη εγκεκριμένοι λόγω προϋπολογισμού έχουν αρκετές ελπίδες με την υπερδέσμευση που αναμένεται από το υπουργείο να κριθούν και αυτοί δικαιούχοι στην Β κατάταξη.  Αυτό σημαίνει πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα επιδιώξει να βρει πρόσθετους πόρους ώστε να καλυφθούν οι περισσότερες από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα και πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις ένταξης. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις το υπουργείο επιδιώκει να αυξήσει τους πόρους της συγκεκριμένης προκήρυξης κατά 100 εκατ. Ευρώ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γεωτεχνική Αιγαίου, η εταιρεία του κ. Φλωρίδη αναφέρει πως πέτυχε πολύ υψηλό ποσοστό ένταξης (78%) για τους αγρότες που συνεργάστηκαν μαζί της. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 564 υποψηφίους που κρίθηκαν δικαιούχοι από την πρώτη κατάταξη.


Οι μελισσοκόμοι



Σε ανακοίνωση του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζεται πως  «Οι υποψήφιοι προς ένταξη μελισσοκόμοι, που δεν καλύπτουν το κριτήριο του «ενεργού γεωργού» σύμφωνα με την μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία, μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά ενδικοφανή προσφυγή, εφόσον το επιθυμούν. Σε κάθε περίπτωση ο χαρακτηρισμός του ενεργού γεωργού θα επαναξιολογηθεί στην 2η κατάταξη για το σύνολο των παραγωγών. Στην προσφυγή τους να αναγράφεται το κάτωθι κείμενο: «Παρακαλούμε να επαναξιολογηθεί το εύρημα με κωδικό 10005 και περιγραφή ευρήματος -Μη ενεργός Γεωργός-»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση για την επιδότηση του κόστους μεταφοράς ζωοτροφών

Η Περιφέρεια καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, επαγγελματίες και κτηνοτρόφους να παραστούν στην ημερίδα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες στη Λέσβο

Δείτε τι δήλωσαν για το νησί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη για το 2024

Δήλωση στην κάμερα του «Ν» του προέδρου της Ναυτιλιακών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέο καταμαράν στη γραμμή Μυτιλήνη‑Αϊβαλί

Με μεταφορική ικανότητα 449 ατόμων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κουίζ: Πού είναι το ΑΤΜ της «Εθνικής» στον Μόλυβο;

Ερώτημα για… δυνατούς λύτες, εν όψει της έναρξης της θερινής σεζόν
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτα σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν οι τιμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

18 θέσεις εποχικού προσωπικού στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι τη Δευτέρα 22 Απριλίου η προθεσμία των αιτήσεων-Αναλυτικά οι ειδικότητες που ζητούνται
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται Μηχανικός

Για πλήρη απασχόληση σε εργοτάξια εντός Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινές λαμπάδες από τα χεράκια της «Κυψέλης»

Μία σημαντική δράση από το Κέντρο διημέρευσης για ΑμεΑ, στην Ερμού Μυτιλήνης