× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέα διεθνής διάκριση για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Silver Award στον φετινό διαγωνισμό International Wine & Spirits Competition (IWSC) 2022 που διεξήχθη στην Ιταλία.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/5/2022

Νέα διεθνής διάκριση για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την υψηλή ποιότητα και την ασυναγώνιστη γεύση του, τo αρωματικό και φίνο Ούζο Πλωμαρίου ταξίδεψε μέχρι τη Βερόνα όπου διακρίθηκε με Silver Award στον φετινό διαγωνισμό International Wine & Spirits Competition (IWSC) 2022 που διεξήχθη στην Ιταλία.

Ο βρετανικός διαγωνισμός διεξάγεται πάνω από 50 χρόνια και κάθε χρόνο καλεί ειδικούς από όλο τον κόσμο, να δοκιμάσουν και να κρίνουν χιλιάδες συμμετοχές. Φέτος μέτρησε πάνω από 4.000 συμμετοχές από περισσότερες από 90 χώρες.

Το Ούζο Πλωμαρίου μετέφερε άρωμα Ελλάδας στην Ιταλία και εντυπωσίασε τους κριτές. Οι τελευταίοι ανέφεραν χαρακτηριστικά για το γλυκόπιοτο απόσταγμα «ήπιο άρωμα γλυκάνισου και γλυκόριζας με νότες κερασιού και βανίλιας που δίνουν πολυπλοκότητα και υφή, αφήνοντας μια ήπια, ευχάριστη επίγευση στο στόμα».

Τα σχόλια δεν είναι τυχαία καθώς το Ούζο Πλωμαρίου παράγεται -εδώ και σχεδόν 130 χρόνια- με αγάπη και μεράκι, βασισμένο στην ίδια μυστική συνταγή.

Η μυστική συνταγή περιέχει την ιδανική αναλογία συστατικών και βοτάνων από την Λέσβο και απ’ όλη την Ελλάδα, όπως γλυκάνισο από το Λισβόρι, μαλακό νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα, αλάτι από τις αλυκές Καλλονής, μάραθο από τη Βόρεια Εύβοια και εκχυλίσματα μαστίχας Χίου.

Ο γλυκάνισος μάλιστα -που αποτελεί και το βασικό συστατικό του Ούζου- καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας στο Λισβόρι Λέσβου. Επιπλέον, ακολουθείται ακόμα και σήμερα, ο ίδιος παραδοσιακός τρόπος διπλής απόσταξης μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες.
Η σφραγίδα του IWSC είναι μείζονος σημασίας για την αποσταγματοποιία, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές οργανώσεις. Αποτελεί απόδειξη για την άριστη ποιότητα του προϊόντος αλλά και κινητήριο δύναμη για να συνεχίσει να παράγει και να προσφέρει ελληνικά αποστάγματα υψηλής ποιότητας.

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Δύο κρούσματα ηπατίτιδας αγνώστου αιτιολογίας στην Ελλάδα

Καλή η κατάσταση της υγείας και των δύο παιδιών αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΥΓΕΙΑ

27 κρούσματα στη Λέσβο την Τετάρτη 25 Μαΐου

Πανελλαδικά καταγράφονται 4.141 κρούσματα, 17 θάνατοι και 140 ασθενείς διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ
ΥΓΕΙΑ

Κινητοποιήσεις από διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς

Την στήριξη τους στις κινητοποιήσεις εκφράζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τρίτος ο Νικόλας Αθανάσης στο βάθρο

Έπειτα από 17 επίπονα χιλιόμετρα στα πλαίσια του αγώνα Lesvos Trail, στο βουνό Λεπέτυμνος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ολοκληρώθηκε το πολύ δύσκολο Brevet Λέσβου 2022

H διαδρομή που συνδυάζει ηφαιστειογενή τοπία, υγροτόπους, ελαιώνες, δασικά οικοσυστήματα και γεωλογικά μνημεία
ΥΓΕΙΑ

Μόλις 5 κρούσματα στη Λέσβο την Κυριακή 22 Μαΐου

Πανελλαδικά καταγράφονται 2.385 μολύνσεις, 11 θάνατοι και 156 διασωληνωμένοι
ΥΓΕΙΑ

27 κρούσματα στη Λέσβο το Σάββατο 21 Μαΐου

Πανελλαδικά καταγράφονται 3.424 μολύνσεις, 21 θάνατοι και 156 διασωληνωμένοι
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

«Υιοθετήστε ένα αδέσποτο αυτή την Κυριακή!»

Ο Δημήτρης Κουζινόγλου από την «Κιβωτό» μιλά για τη δράση του φιλοζωικού Συλλόγου στη μαρίνα Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ανεμώτια, Σκαλοχώρι, Αντισσα στις πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

Συνεργασία Μουσείου Σιγρίου, Εφορείας Αρχαιοτήτων, «Δρυός» και Αμπελουργών Ανεμώτιας
ΥΓΕΙΑ

28 κρούσματα στη Λέσβο την Τετάρτη 18 Μαΐου

Πανελλαδικά καταγράφηκαν 4.626 μολύνσεις κορονοϊού, 19 νεκροί και 161 διασωληνωμένοι
ΥΓΕΙΑ

15 κρούσματα στη Λέσβο την Τρίτη 17 Μαΐου

Πανελλαδικά καταγράφηκαν 6.252 μολύνσεις κορονοϊού, 21 νεκροί και 167 διασωληνωμένοι
ΥΓΕΙΑ

7 κρούσματα στη Λέσβο τη Δευτέρα 16 Μαΐου

Πανελλαδικά καταγράφηκαν 3.066 μολύνσεις κορονοϊού, 24 νεκροί και 171 διασωληνωμένοι