× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πανεπιστήμια και Κοινωνικές Οργανώσεις συζητούν για τα παιδιά πρόσφυγες

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη από την Τρίτη 10 Μαΐου έως την Πέμπτη 12 Μαΐου με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/5/2022

Πανεπιστήμια και Κοινωνικές Οργανώσεις συζητούν για τα παιδιά πρόσφυγες

Στο πλαίσιο της καινοτόμου διεπιστημονικής παιδαγωγικής πρωτοβουλίας ERUA- EXILES, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υποδέχεται, φοιτητές/τριες, ερευνητές/τριες, και ακαδημαϊκούς /ές δασκάλους/ες από συνεργαζόμενα πανεπιστήμια της ευρωπαϊκής συμμαχίας ERUA, καθώς και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και οργανώσεων, σε μια εκπαιδευτική βιωματική δραστηριότητα, η οποία αποσκοπεί στην ενδυνάμωση πρακτικών για την ένταξη των νέων μεταναστών/τριών και παιδιών προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 3ο σεμινάριο ERUA- EXILES υλοποιείται στο πλαίσιο των εργασιών της δράσης της συμμαχίας «Innovative Joint Initiatives & Learning». Τα δύο προηγούμενα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από τα πανεπιστήμια Roskilde University (Δανία) και Paris 8 (Γαλλία). 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες της παιδαγωγικής αυτής πρωτοβουλίας με 5 φοιτητές/τριες και με επιστημονικά υπεύθυνους/ες, την Καθηγήτρια Αναστασία Ζήση και τον Αν. Καθηγητή Σαββάκη Μάνο, από το Τμήμα της Κοινωνιολογίας. 

Εκπρόσωποι εθνικών και τοπικών κοινωνικών οργανώσεων, από την «Ηλιαχτίδα», το «Πολύτροπον», το «Mosaic», τους «Γιατρούς του Κόσμου», θα παρουσιάσουν και θα μεταφέρουν τις εμπειρίες και πρακτικές τους σε ζητήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας ευάλωτων προσφύγων και μεταναστών/τριών, τα παιδιά. Καλλιτέχνες/ιδες μουσικοί, visual artists και συγγραφείς, όπως ο Rouddy Kimpioka με την Αννίτα Ματζουράνη, ο Hamza Matyaqubov, η Φωτεινή Ανέμη και η Σία Αλεξανδρή θα μοιραστούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, με ένα μοναδικό τρόπο το δικό τους αφήγημα με ερευνητές/τριες, φοιτητές/τριες, ακαδημαϊκούς/ές δασκάλους/ες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου και ώρα 10:15 πμ., από την Πρυτάνισσα του Πανεπιστήμιου ΑιγαίουΚαθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη.

Την Πέμπτη, 12 Μαΐου, 10-12 πμ.η Αντιπρυτάνισσα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, και επιστημονικά συντονίστρια για το έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας των Πανεπιστημίων της Μεταρρύθμισης [ERUA], καθηγήτρια Έλενα Θεοδωροπούλου, θα παρουσιάσει μέλη Δ.Ε.Π. της Πανεπιστημιακής Κοινότητας το Αιγαίου, για να μεταφέρουν την εμπειρία τους μέσα από έργα και πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί κατά το διάστημα της Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Κρίσης στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος. Στο τέλος των εργασιών του σεμιναρίου θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος στα ζητήματα αυτά, μεταξύ επιστημόνων/ισσών και ερευνητών/τριών  του ERUA - EXILES και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό τον συντονισμό της καθ. Έλενας  Θεοδωροπούλου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες