× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αναρμόδιος ο Πλακιωτάκης για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη ‑ Μυτιλήνη ‑ Σμύρνη;»

Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/5/2022

«Αναρμόδιος ο Πλακιωτάκης για το δρομολόγιο  Θεσσαλονίκη ‑ Μυτιλήνη ‑ Σμύρνη;»

Αναρμόδιος δηλώνει, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σχετικά με την προσθήκη της Λέσβου, ως ενδιάμεσου σταθμού, στην επικείμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης. Σε απάντηση που απέστειλε ο Υπουργός στην ερώτηση του Γιάννη Μπουρνού ουσιαστικά επαναλαμβάνει ότι το δρομολόγιο σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Μυτιλήνης διακόπτεται τους θερινούς μήνες, χωρίς να δίνει καμία επιπλέον πληροφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάννη Μπουρνού

«Στις αρχές Απριλίου κατατέθηκε  ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη, σχετικά με την προσθήκη της Λέσβου, ως ενδιάμεσου σταθμού, στην επικείμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης.

Αφορμή για την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση ήταν η αδικαιολόγητη απουσία της Λέσβου από τον σχεδιασμό του εν λόγω δρομολογίου, σύμφωνα με την προαναγγελία έναρξής του – τον προσεχή Ιούνιο - από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κατσαφάδο, σε τοπικό τηλεοπτικό μέσο της Θεσσαλονίκης στα τέλη Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένη τη σθεναρή στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης των λιμένων Θεσσαλονίκης – Μυτιλήνης – Σμύρνης στο παρελθόν, που δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της ρευστής, τότε, πολιτικής κατάστασης στη γειτονική χώρα, απευθυνθήκαμε, ως οφείλαμε, στον αρμόδιο Υπουργό επισημαίνοντας την παράλειψη και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει για την οικονομία και τις επιχειρήσεις των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου ο εισερχόμενος τουρισμός από την Τουρκία.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση, δια του κ. Πλακιωτάκη, δηλώνει, ως συνήθως, αναρμόδια για την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τη Σμύρνη, εντείνοντας τον αποκλεισμό της Λέσβου από κάθε δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης και τουριστικής ανάπτυξης εν όψει θερινής περιόδου.

Στην απάντησή του, ο αρμόδιος Υπουργός, αφού επαναλαμβάνει απλώς ότι το δρομολόγιο Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη σταματά τη θερινή περίοδο, δηλώνει αναρμόδιος και δείχνει την έλλειψη πολιτικής βούλησής του για στήριξη του αιτήματός μας – που είναι και αίτημα όλου του κόσμου που επιχειρεί στον τουρισμό, την εστίαση και άλλους συναφείς τομείς στη Λέσβο - «συμβουλεύοντάς» μας να… πείσουμε την πλοιοκτήτρια εταιρία, να εξετάσει το ενδεχόμενο συμπερίληψης της Λέσβου στο δρομολόγιο Σμύρνη - Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένης λοιπόν της πολιτικής απροθυμίας του αρμόδιου Υπουργείου να βοηθήσει στην προσπάθειά μας, καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς (Περιφέρεια, Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Επιμελητήριο, Εμπορικούς Συλλόγους Μυτιλήνης & Καλλονής, Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Ένωση Ξενοδόχων, φορείς τουρισμού κ.α.) να παρέμβουμε από κοινού προς την πλοιοκτήτρια εταιρία, ώστε να εξετάσει σοβαρά την προσθήκη του νησιού μας στο δρομολόγιο Σμύρνη-Θεσσαλονίκη.

Στους αδιάφορους κυβερνώντες, που απαξιούν να συμβάλουν στην προσπάθεια  τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας, υπενθυμίζουμε ότι η ώρα που οι τοπικές κοινωνίες του Βόρειου Αιγαίου θα «κάνουν ταμείο» πλησιάζει και τότε θα τους «ανταμείψουν» όπως τους ταιριάζει».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών