× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στις 30 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Τι δήλωσαν αποκλειστικά στο Ν ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Γιάννης Πετρέλλης και ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Συμεωνιδης αμέσως μετά

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/4/2022

Στις 30 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 30 Μαΐου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης η υπόθεση με κατηγορούμενο καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος μαθητριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου έχουν εξεταστεί περί τους οχτώ μάρτυρες από τους άνω των 27 μάρτυρες κατηγορίας.

Ο καθηγητής έχει μηνυθεί από γονείς μαθητριών και σύμφωνα με το κατηγορητήριο αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκων δια χειρονομιών, προτάσεων και απεικόνισης πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικους από πρόσωπο το οποίο έχουν εμπιστευθεί για να τους επιβλέπει και να φυλάσσει, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Πράξεις που σύμφωνα με το κατηγορητήριο πάντα τελέσθηκαν την περίοδο από 2016 έως 2018.

 Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής μεταξύ των δικηγόρων με αρκετούς γονείς να δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν ειρωνεία από την πλευρά των δικηγόρων υπεράσπισης, ενώ η πρόεδρος διέκοψε για λίγα λεπτά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξετάστηκαν πέντε μητέρες μαθητριών που καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση και η καθαρίστρια του σχολείου. Τα περιστατικά που περιγράφουν οι γονείς παρουσιάζουν ένα μοτίβο της στάσης του καθηγητή, όπως το είχαν περιγράψει και οι μαθήτριες στο Ν: «τις σήκωνε στον πίνακα για να τους δείξει πώς να προφυλάσσουν το πρόσωπο τους στο διαδίκτυο, σήκωνε τα μαλλιά τους, και στη συνέχεια τις χάιδευε στο στήθος. Επίσης τους κρατούσε το χέρι στο ποντίκι του υπολογιστή για να τους δείξει στην οθόνη και σε άλλη περίπτωση ακουμπούσε το παντελόνι του στο μέρος του οργάνου του στο πίσω μέρος του προσώπου τους».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία της σχολικής καθαρίστριας, η οποία αρχικά υπέγραψε όπως είπε δήλωση ότι ο καθηγητής είναι καλός. Δήλωσε ότι παραπλανήθηκε από τον ίδιο για να υπογράψει, και στη συνέχεια το μετάνιωσε, καθώς έξι από τα εγγόνια της που πήγαιναν στο ίδιο σχολείο που δίδασκε ο κατηγορούμενος της επιβεβαίωσαν ότι προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις, τις οποίες υπέστη και η εγγονή της κατά ομολογία της.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση κρατά καλά τα «χαρτιά» της και μέχρι στιγμής προσπαθεί να εκθέσει τα λεγόμενα των μαρτύρων ως προς την αξιοπιστία τους, βρίσκοντας αντιφάσεις ως προς τις ημερομηνίες, τον τόπο των συμβάντων ή και τις απουσίες των μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι δήλωσαν αποκλειστικά στο Ν ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Γιάννης Πετρέλλης και ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Συμεωνιδης αμέσως μετά τη διακοπή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Εντός του 2024 ολοκληρώνεται το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου

Μέχρι τέλος του 2025 θα έχει κατασκευαστεί η νέα ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης δήλωσε ο Διοικητής της 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στις 24 Απριλίου

Αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης