× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αλλη μια αναβολή για την υπόθεση Μπεμπεδέλλη

Τον Νοέμβρη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το μεγαλύτερο από τα σκάνδαλα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 5/4/2022

Αλλη μια αναβολή για την υπόθεση Μπεμπεδέλλη

Αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο του 2022 η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης Μπεμπεδέλλη, του πρώτου μεγάλου σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου που ήρθε στην δημοσιότητα στις αρχές του 2005.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση αυτή επρόκειτο να εκδικασθεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου ωστόσο η νόσηση από κορονοϊό αρκετών δικηγόρων οδήγησε σε νέα αναβολή. Αρχικά η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της συγκεκριμένης ύποθεσης είχε προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 4 Οκτωβρίου του 2021.

Η πρωτόδικη απόφαση είχε εκδοθεί στις 27 Σεπτεμβρίου του 2019 και ήταν αθωωτική για τρεις εκ των κατηγορουμένων και καταδικαστική για άλλους επτά.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 είχε επιλέξει να πληρώνει τις ακάλυπτες επιταγές από τα δικά της κεφάλαια με αποτέλεσμα να χάσει πολλά εκατομμύρια ευρώ, που ποτέ δεν κατάφερε να ανακτήσει.
Οι επιχειρήσεις του κ. Μπεμπεδέλλη ήταν ανάμεσα σε αυτές που χρηματοδοτούνταν με αυτό τον ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο από την Τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες και αλλεπάλληλες συνεδριάσεις στο Δ.Σ. της Συνεταιριστική για να κατατεθεί η μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνη. Ακόμη και το μακρινό 2007 υπήρχαν μέλη του Δ.Σ. της Συνεταιριστική που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

Μαρτυρικές καταθέσεις που υποδείκνυαν με συγκεκριμένο και ξεκάθαρο τρόπο ποιος ήταν ο ρόλος ανώτερων και ανώτατων στελεχών της Τράπεζας σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν από το 2008.

Το 2011 η υπόθεση κινδύνευσε να οδηγηθεί στο αρχείο. Επί μήνες το Δ.Σ. της Τράπεζας συζητούσε αν θα στείλει στις εισαγγελικές αρχές μια έκθεση - πόρισμα που να δείχνει ποιοι θεωρεί ότι έπαιξαν ρόλο στην δημιουργία του σκανδάλου.

Τελικά η έκθεση στάλθηκε στις εισαγγελικές αρχές το 2012 από τον τότε ειδικό εκκαθαριστή της Τράπεζας Μιχάλη Ανδριώτη αφού πρώτα είχε γίνει η νομική επεξεργασία της από τον τότε δικηγόρο – νομικό σύμβουλο της Τράπεζας Βαγγέλη Γκιγκιλίνη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περισσότερες ώρες λειτουργίας στην Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού

Διευρύνεται το ωράριο έως τέλος Οκτωβρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε χώρους εργασίας και χωριά η Μαρία Κομνηνάκα

Συναντήσεις και περιοδείες του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλεύτρια Ν. Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Εξηγήσεις για το «Πράσινο σημείο» ζητούν οι Δαφιώτες

Διαμαρτυρήθηκαν για τις εργασίες δημιουργίας χώρου αποβλήτων και για το ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Το μερίδιο των Αγγέλων» από το Ηφαίστειο Ανεμώτιας

Ανοιχτή εκδήλωση γευσιγνωσίας φρέσκων και παλαιών κρασιών τη Δευτέρα 6 Μαίου στην Ανεμώτια
ΧΩΡΙΑ

«Τρέχουν» για τη στέγη του Αναγνωστηρίου

Συναντήσεις του Κλεάνθη Κορομηλά με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι αντιδράσεις έφεραν αλλαγές στο νόμο αντιπυρικής προστασίας

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων και τις αντιδράσεις δήμων και της ΚΕΔΕ