× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τραυματισμός 14χρονης στο Ίππειος από την πτώση στάσης λεωφορείου

Η κατασκευή σωριάσθηκε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, την Παρασκευή το βράδυ, ενώ στο σημείο βρισκόταν παιδιά της περιοχής. Ερωτήματα για το αν είχε στερεωθεί σωστά μετά την μεταφορά της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2022

Τραυματισμός 14χρονης στο Ίππειος από την πτώση στάσης λεωφορείου

Από θαύμα γλίτωσε, ένα 14χρονο κορίτσι στο Ίππειος την Παρασκευή το βράδυ, όταν εξαιτίας των δυνατών ανέμων έπεσε η στάση του λεωφορείου που βρίσκεται μέσα στο χωριό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παιδί βρισκόταν στο σημείο αυτό μαζί με άλλους συνομηλίκους του,  όταν ο νοτιάς παρέσυρε την κατασκευή. Ευτυχώς το κορίτσι  τραυματίσθηκε ελαφρά στο πόδι και δεν χρειάστηκε η μεταφορά της στο νοσοκομείο. 

Η συγκεκριμένη στάση σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε άλλο σημείο του οικισμού, 20 μέτρα από εκεί που είναι σημέρα και μεταφέρθηκε μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του χωριού Προκόπης Καρτάλης  ο λόγος της μετακίνησης είναι  επειδή ενοχλούσαν τους περιοίκους, οι φωνές των παιδιών και των εφήβων του χωριού που μαζεύονταν τα βράδια στο σημείο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο θέμα της μεταφοράς της στάσης και του τραυματισμού του παιδιού, αναφέρεται σε ανάρτησή του και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης, γιώργος Κατζανός,  ο οποίος κατάγεται από την περιοχή του Ευεργέτουλα.

Όπως λέει ο κος Κατζανός, η στάση του λεωφορείου μεταφέρθηκε χωρίς μελέτη, χωρίς πρόβλεψη και χωρίς απόφαση. «Η αμέλεια σημειώνει θα μπορούσε να στοιχίσει μια ανθρώπινη ζωή». Παράλληλα ο Γιώργος Κατζανός αναφέρεται στο γεγονός ότι εδώ και καιρό, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Συμεών Χαραλάμπους, που ήταν εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ευεργέτουλα, η Δημοτική Αρχή δεν έβαλε κάποιον άλλο σύμβουλο στη θέση του για να ασχολείται με τα θέματα της περιοχής. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τις συνθήκες που έγινε το περιστατικό, αφού υπάρχουν φωνές στο χωριό, που λένε ότι η στάση μεταφέρθηκε πρόχειρα και δεν είχε στερεωθεί καλά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του χωριού Προκόπης Καρτάλης, ωστόσο ισχυρίζεται,  ότι η κατασκευή είχε στερεωθεί με ηλεκτροκόλληση και ότι ο δυνατός άνεμος έσπασε τις βάσεις.

«Ο νοτιάς ήταν πολύ δυνατός εκείνο το βράδυ σημειώνει και μάλιστα ξερίζωσε και μεγάλα  δέντρα. Πραγματικά αναστατώθηκα για το παιδί που χτύπησε. Στο σημείο μαζεύονται τα βράδια πολλά παιδιά και θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι χειρότερο. Γνωρίζω ότι η βάση της κατασκευής ήταν στερεωμένη με ηλεκτροκόλληση και ήταν στερεωμένη καλά». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των προσκυνητών του Ταξιάρχη

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ένα μπουκαλάκι νερό στους περιπατητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ