× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Εκχωρούνται σε εργολάβους σημαντικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ»

Η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού, αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων της Εταιρείας Νίκος Ιππειώτης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/11/2021

«Εκχωρούνται σε εργολάβους σημαντικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ»

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΛ, η οποία είναι υποστελεχωμένη και παλεύει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της με εργολάβους και μπλοκάκια, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Νίκος Ιππειώτης, μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νίκος Ιππειώτης με αφορμή τη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων πριν μερικές μέρες, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην εταιρεία, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται 64 μόνιμοι υπάλληλλοι και άγνωστος αριθμός εργολάβων οι οποίοι έχουν αναλάβει κυρίως τη Δυτική Λέσβο.

«Δυστυχώς η εταιρεία όταν υπήρχε η σχετική δυνατότητα δεν προχώρησε στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω της προκύρηξης 3Κ. Σήμερα η διοίκηση ρίχνει τις ευθύνες στους εργαζόμενους ότι δήθεν δεν άφησαν να γίνει η απογραφή, ωστόσο ξεχνούν πως νομοθετικά οι ΔΕΥΑ δεν ανήκουν στο δημόσιο τομέα. Η κυβέρνηση ωστόσο θα μπορούσε ακόμη και τώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να βοηθήσει με νομοθετική ρύθμιση να γίνουν προσλήψεις στη ΔΕΥΑΛ με διαφανείς διαδικασίες. Εξάλλου η εταιρεία μπορεί να καλύψει τη μισθοδοσία  των εργαζομένων και δεν ζητά οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση ώστε να δικαιολογείται έλεγχος στις προσλήψεις.

Η Διοίκηση ωστόσο επιλέγει τον εύκολο δρόμο των προσλήψεων με μπλοκάκια και τις απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους. Αυτή τη στιγμή προσωπικά δεν γνωρίζω  τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που απασχολούνται στη ΔΕΥΑΛ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο, ο Νίκος ιππειώτης σημείωσε ότι η ΔΕΥΑΛ σχεδιάζει, προγραμματίζει και εκτελεί έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο πρόσθεσε δεν υπάρχει ικανός αριθμός προσωπικού για την επίβλεψη των έργων αυτών. «Επιπλέον πρόσθεσε έως το τέλος του χρόνου συνταξιοδοτείται ο Παρασκευάς Φυνδανής, διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Εταιρείας και έως σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει στη συνέχεια».

Αναφερόμενος στους αυξημένους λογαριασμούς ύδρευσης στην πόλη της Μυτιλήνης και στις ανισότητες που παρατηρούνται με την περιφέρεια, ο Νίκος Ιππειώτης προέβλεψε νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς το επόμενο διάστημα για να καλυφθούν οι αυξήσεις στην ενέργεια.

«Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμία προσπάθεια μείωσης των εξόδων της εταιρείας. Όταν βλέπουμε σήμερα αυξήσεις στην ενέργεια 40-50% και αντίστοιχες αυξήσεις στα υλικά, τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυξήσεων για να καλυφθεί αυτό το κενό. Εμείς ως Σύλλογος εργαζομένων προτείνουμε να γίνει νοικοκύρεμα και όχι αυξήσεις. Ακόμη και σήμερα σε ολόκληρες δημοτικές ενότητες δεν γίονται καταμετρήσεις και οι πολίτες λαμβάνουν λογαριασμούς οι οποίοι αντιστοιχούν στο πάγιο και μόνο σε αυτό. Μάλιστα στην περιοχή της Γέρας που έγινε καταμέτρηση και πήγαν αυξημένοι λογαριασμοί, μειώθηκαν δραματικά τα έσοδα διότι οι δημότες δεν πήγαν να πληρώσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Ιππειώτη

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή