× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ελληνικοί Παραδοσιακοί Ρυθμοί και Ρυθμολογία»

Μουσική παράσταση – παρουσίαση του Μουσικού Εντευκτηρίου ΠΕΛΑΓΟ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/7/2021

«Ελληνικοί Παραδοσιακοί Ρυθμοί και Ρυθμολογία»

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Αρχοντικό Γεωργιάδη θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση – παρουσίαση του Μουσικού Εντευκτηρίου ΠΕΛΑΓΟ στο πλαίσιο του Σεμιναρίου: «Ελληνικοί Παραδοσιακοί Ρυθμοί & Ρυθμολογία» 13 – 16 Ιουλίου 2021 - Αρχοντικό Γεωργιάδη, με εισηγητή τον καθηγητή παραδοσιακών κρουστών και ρυθμολογίας Μιχάλη Κλαπάκη, χρόνιο συνεργάτη της αείμνηστης Δόμνας Σαμίου και μέλος των «Δυνάμεων του Αιγαίου», συγκροτήματος που άνοιξε ένα νέο δρόμο στην Ελληνική μουσική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Σεμινάριο, που θα αποτελέσει το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων ρυθμολογίας, ώστε να δημιουργηθεί και ενδυναμωθεί μια νέα γενιά μουσικών κρουστών στο νησί, απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και σε όσους έχουν βασικές γνώσεις. Θα διδαχθούν ρυθμοί όπως χασάπικος, ζωναράδικος, ζεϊμπέκικος αντικριστός κ.α. και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα λαϊκά κρουστά όργανα, όπως τουμπερλέκι, νταούλι, ντέφι, νταχαρές. Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του Δασκάλου το μάθημα θα ξετυλίγεται πρακτικά και βιωματικά χωρίς ν’απαιτούνται μουσικές γνώσεις ενώ η διδασκαλία και η προφορική μετάδοση των ρυθμών θα επιτυγχάνεται με μια παραδοσιακή γλώσσα συλλαβών που μεταδίδουν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο τον ήχο και την τεχνική του οργάνου.

Το Σεμινάριο θα έχει τρίωρη διάρκεια για 3 μέρες (κρατήσεις θέσεων – πληροφορίες στο τηλ: 6949 007671) ενώ θα ολοκληρωθεί την τέταρτη μέρα με μουσική παράσταση - παρουσίαση των συμμετεχόντων και συναυλία παραδοσιακής μουσικής της Λέσβου και της Μικρασίας με τον Δάσκαλο και μουσικούς του Μουσικού Εντευκτηρίου Πέλαγο.Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ