× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Για ν’ αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας»

Ο Μιχάλης Μπάκας, υποψήφιος ευρωβουλευτής των «Οικολόγων Πράσινων» μιλά εφ’ όλης της ύλης στην κάμερα του «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 22/4/2019

«Για ν’ αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας»

Τον ρωτήσαμε για το αν θα φορά γραβάτα στην Ευρωβουλή. Μας απάντησε και σε αυτή την ερώτηση, γιατί δεν χάνει το χιούμορ του, αλλά και σε άλλες όπως θα παρακολουθήσετε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε on camera, στο πάρκο Χατζηδήμου.

Ο Μιχάλης Μπάκας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής, επικεφαλής της καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων για τις προσεχείς ευρωεκλογές δεν νιώθει καθόλου σίγουρος ότι η έδρα θα «πέσει» σαν ώριμο φρούτο. Είναι σίγουρος όμως για τις θέσεις του, τις οποίες, όσοι παρακολουθούν ειδήσεις, αλλά και το προφίλ του που είναι δημόσιο και ανοιχτό πάντα, τις γνωρίζουν, γιατί παίρνει θέση. Και όχι μόνο τώρα που μπήκε η προεκλογική περίοδος, αλλά ανέκαθεν.

Σε περίπτωση όμως που εκλεγεί θα είναι ένας Λέσβιος ευρωβουλευτής στο ευρωκοινοβούλιο παρά το ότι είναι Καλαματιανός. Γιατί επέλεξε να ζει στη Λέσβο κι ας του λείπει ο τόπος που μεγάλωσε και οι άνθρωποί του. «Έφερε» πολλές φορές την Σκα Κέλλερ, Γερμανίδα ευρωβουλεύτρια των «Πρασίνων» στο νησί μας, ενώ με τις ενημερώσεις του, πολλά θέματα του τόπου μας μπήκαν στη συζήτηση του ευρωκοινοβουλίου.

Παρεμβάσεις έκανε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, καθώς έχει διατελέσει περιφερειακός σύμβουλος, ενώ είναι και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σπιλάνη με τη «Συμπαράταξη Πολιτών». Ενδεχομένως να τον βλέπαμε και στη «Δημοκρατική Μυτιλήνη» υποψήφιο, αλλά όπως δήλωσε σε μια από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις της παράταξης, έχει ήδη δύο αρκετές υποψηφιότητες, κοντεύοντας να φτάσει αυτές του σκηνοθέτη Λάνθιμου για τα Όσκαρ.

Είναι άνθρωπος που δεν αντέχει τον διχασμό και τις ρήξεις, με παππούδες που βρέθηκαν σε αντίθετα στρατόπεδα στον εμφύλιο κι αυτό είναι κάτι που κουβαλά μέσα του. Για το λόγο αυτό θα μπορούσε να μένει απαθής. Αντίθετα εξαιτίας αυτού του παρελθόντος στέκεται απέναντι σε όσους καλλιεργούν τον διχασμό, δυνατά, με άποψη και επιχειρήματα. Απαντά όμως και με το φακό του. Η φύση βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, «προπαγανδίζει» τις φυσικές ομορφιές και ειδικά της Λέσβου με την πρώτη ευκαιρία- και σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι ορχιδέες.

Ενεργός πολίτης λοιπόν, οικολόγος μέχρι και το... καλαμάκι στον καφέ του, φωτογράφος, εθελοντής, ποδηλάτης, λάτρης της φύσης και του θεάτρου, μας εξηγεί ότι τον κινητοποιεί η αγάπη του για τον γιο του. Τα υπόλοιπα... επί της οθόνης!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ