× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χρυσή διάκριση για την εταιρεία Mia Elia από το Πλωμάρι

Σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιολάδων τα Διεθνή Βραβεία Ελαιολάδου Βερολίνου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/5/2021

Χρυσή διάκριση για την εταιρεία Mia Elia από το Πλωμάρι

Μία σημαντική διάκριση, σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, τα Διεθνή Βραβεία Ελαιολάδου Βερολίνου (Berlin Global Olive Oil Awards, Berlin GOOA), κατάφερε να αποστάσει το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Mia Elia, κατακτώντας χρυσό βραβείο. Η εταιρεία Mia Elia, εδρεύει στον Τρίγωνα Πλωμαρίου και είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας η φιλοσοφία της εταιρείας, είναι οι καταναλωτές από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν την ελιά, το ελαιόλαδο και όλη τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος μέσα από την υιοθεσία και τη φροντίδα ενός ελαιοδέντρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός, κρατώντας υψηλά ποιοτικά στάνταρ δοκιμής και αξιολόγησης, πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας, από τις 12 έως τις 18 Απριλίου του 2021. Σε αυτόν συμμετείχαν πάνω από 700 ελαιόλαδα από 22 χώρες του κόσμου, όπως την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ισραήλ, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, την Τυνησία, την Τουρκία, την Κροατία κ.λπ.

Ακολουθήθηκε αυστηρά η διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες με βάση όχι μόνο για την ποιότητα αλλά και για τη γεύση, τις ιδιότητες, τα χαρακτηριστικά, την ηθική και το design.

Το πάνελ των κριτών ελαιολάδου του Berlin GOOA 2021, αποτελούνταν από επιστήμονες με τεχνογνωσία αλλά και πρωτοπόρους εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου, θέτοντας τα πρότυπα για έναν αξιόπιστο και καινοτόμο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Χρυσό Βραβείο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία,  επισφραγίζει την ποιότητα του εξαιρετικά αγνού ελαιόλαδου Mia Elia και αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη δυναμική της ελληνικής γης.  

Η Mia Elia, Υιοθετήστε Μια Ελιά, αποτελεί μια πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα υιοθεσίας ελαιόδεντρων στην Λέσβο με σκοπό την υποστήριξη της τοπικής γεωργίας και της οικογενειακής παράδοσης. Βασικός στόχος του project είναι να έχουν όλοι την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αγνό προϊόν, ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, από το δικό τους ελαιόδεντρο και ταυτόχρονα να μάθουν και να πορευτούν μαζί του καθ’ όλη την διαδικασία μέχρι να φτάσει στο τραπέζι τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η αύξηση του κόστους των νέων δανείων

Στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε το επιτοκιακό περιθώριο κέρδους των τραπεζών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η τραγωδία των αγροτικών πληρωμών

Σχόλιο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη για τα προβλήματα στην πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτική Στέγη: Η δύναμη του Αγρότη

Στεγάζεται σε ένα μεγάλο σύγχρονο ιδιόκτητο χώρο στην Καλλονή και σε νέο κατάστημα στη Λάρσο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Γεραγώτης που παράγει βιολογικές βρώσιμες ελιές

Συνέντευξη με έναν νέο αγρότη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξιάτικη ευφορία στις τιμές του ελαιολάδου

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν σήμερα 7 του Μάη οι τιμές του ελαιολάδου στην Ισπανία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γεωτεχνική Αιγαίου: Αξιόπιστος σύμβουλος ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και εμπόρων ελαιολάδου

Στη Λέσβο λειτουργούν οχτώ καταστήματα της επιχείρησης και μάλιστα το τελευταίο που βρίσκεται στο περιοχή Φανάρι στο κέντρο της Μυτιλήνης, πραγματοποίησε πρόσφατα τα εγκαίνιά του
ΑΓΟΡΑ

Τι θα συμβεί στους επαγγελματίες που θα αμφισβητήσουν το ελάχιστο τεκμαρτό;

Αντιμέτωποι με αυστηρούς ελέγχους ακόμη και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών θα βρεθούν όσοι επαγγελματίες υποβάλλουν ψηφιακά αμφισβήτηση των στοιχείων της εφορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα

Στο 35,1% έφθασε η πτώση της εγχώριας παραγωγή