× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών εξανεμίζει το κέρδος των κτηνοτρόφων»

Στα 1,70 ευρώ το κιλό ο άσσος στο ελαιόλαδο, 0,91 λεπτά το πρόβειο γάλα και 5 έως 5,50 ευρώ το κιλό το κρέας είναι οι τιμές των προϊόντων μας δηλώνει ο Στρατής Κόμβος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/4/2021

«Η αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών εξανεμίζει το κέρδος των κτηνοτρόφων»

Στη γενικότερη εικόνα της αγροτικής οικονομίας του νησιού μας, αναφέρθηκε ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου Στρατής Κόμβος, μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή  «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην παραγωγή ελαιολάδου, ο Στρατής Κόμβος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η περσινή χρονιά είχε πολύ μικρή παραγωγή σε σχέση με τις δυνατότητες του νησιού μας, πρόσθεσε ωστόσο ότι φέτος αν όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν αναμένεται μία καλή παραγωγική χρονιά.

«Τα πρώτα μηνύματα που στέλνουν τα δέντρα στον ελαιώνα της Λέσβου είναι ικανοποιητικά, κυρίως στις μεγάλες ελαιοπαραγωγικές ενότητες όπως είναι η Γέρα, η Θερμή, το Πλωμάρι η Αγιάσος. Μικρότερης δυναμικής θα είναι η παραγωγή στο υπόλοιπο νησί, λόγω του ότι εκεί φέτος είχαμε καλύτερη χρονιά. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει ο Στρατής Κόμβος, όλα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες καθώς και την έγκαιρη παρέμβαση δακοπροστασίας»

Σε ότι αφορά στις τιμές του ελαιολάδου, ο Στρ. Κόμβος σημειώνει ότι παραμένουν καθηλωμένες από πέρυσι στο 1,70 ευρώ για τον άσσο τη στιγμή που το κόστος παραγωγής σύμφωνα με εμπεριστατωμένες έρευνες είναι 1,90 ευρώ όταν ο αγρότης δουλεύει μόνος του και 2 ευρώ και πάνω όταν χρησιμοποιεί εργάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φέτος για άλλη μια χρονιά η τιμή του άσσου παρέμεινε σταθερή στο 1,70 επισήμανε. Το μόνο θετικό είναι ότι η μικρή φετινή παραγωγή απέδωσε μεγάλες ποσότητες έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε πολύ χαμηλές οξύτητες το οποίο απορροφήθηκε από τους ντόπιους τυποποιητές και αγοράστηκε προς 3 ευρώ το κιλό».

Αναφερόμενος ο Στρατής Κόμβος στην τιμή του πρόβειου γάλακτος, η οποία φέτος κινήθηκε σε καλά επίπεδα κοντά στα 90 με 91 λεπτά το κιλό, σημείωσε πως δυστυχώς το μικρό κέρδος και τα λίγα χρήματα που εξοικονόμησαν οι παραγωγοί από την αύξηση της τιμής του προϊόντος εξανεμίστηκαν στις ζωοτροφές οι τιμές των οποίων, επισήμανε φέτος είναι αυξημένες ενώ σχεδόν κάθε εβδομάδα, σημειώνονται νέες μεταβολές.

Την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου αναμένεται να ξεκινήσουν οι σφαγές των αρνιών εν’ όψει του ορθόδοξου Πάσχα. Η τιμή για τον παραγωγό, επισημαίνει ο Στρατής Κόμβος θα κινηθεί αν όλα εξελιχθούν καλά, κοντά στα 5 ευρώ ίσως και λίγο παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βέβαια προσθέτει, η τιμή αυτή ισχύει για τα μικρά ζώα, τα οποία είναι κοντά στο 8 κιλά. Εάν το ζώο είναι μεγαλύτερο και αυτό μπορεί να συμβεί γιατί αυτή την περίοδο έχουν πάρει βάρος τα αρνιά, τότε η τιμή του παραγωγού μειώνεται».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος κατάρτισης του Επιμελητηρίου Λέσβου

Μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου η υποβολή των ενστάσεων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, σάκκος του μποξ για ΟΠΕΚΕΠΕ και Υπουργείο

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τις πληρωμές των επιδοτήσεων και τα προβλήματα που προέκυψαν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΡΓΑΣΙΑ

12 θέσεις στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση στην Καλλονή για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνάντηση Αντωνέλλη με τους εργολάβους της Δακοκτονίας

Εν όψει της έναρξης του Προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το 2024
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελία εργασίας σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Ζητείται υπάλληλος στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ