× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καλλιτεχνικός διαγωνισμός από την ΚΝΕ

Με θέμα τον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/4/2021

Καλλιτεχνικός διαγωνισμός από την ΚΝΕ

Το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ προσκαλεί σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα τον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το τεράστιο πρόβλημα του διπλού εγκλωβισμού αιτούντων ασύλου και προσφύγων, στο νησί μας και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου έχει αγγίξει όλο τον κόσμο. Έχει φτάσει να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, επιβαρύνοντας τους πρόσφυγες και τον λεσβιακό λαό, ανάλογα με τα παζάρια κάθε φορά μεταξύ της ΕΕ, της Τουρκίας και άλλων δυνάμεων. Είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, που υπέγραψαν κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υποστήριξη και άλλων κομμάτων. Πρόβλημα, που όχι μόνο δεν λύνεται από τη κυβέρνηση, αλλά του δίνει όλο και πιο καθαρά ένα μόνιμο χαρακτήρα στα νησιά μας, με τα σχέδια τους για μόνιμη δομή. Διατηρούν τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων ασύλου, αγνοώντας την αντίδραση και αντίσταση του λεσβιακού λαού να υποστηρίξει τα εγκληματικά τους σχέδια.

Με αυτή την δραστηριότητα το Τ.Σ. Λέσβου της ΚΝΕ θέλουμε να καλέσουμε κάθε νέο και νέα να εκφράσει το δικό του μήνυμα μέσα από το δικό του έργο. Μήνυμα αντίδρασης απέναντι στις φρικτές εικόνες που όσο κι αν θεωρεί κάποιος ότι «συνηθίζεις», συνεχίζουν να μας παγώνουν το αίμα. Μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης. Μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό με τους οποίους δυστυχώς  έχουμε αναγκαστεί να έρθουμε τόσο κοντά.  

Εμπνεύσου από έργα τέχνης ενάντια στον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό. Από καλλιτέχνες από τις εικαστικές τέχνες, ποιητές, λογοτέχνες και δραματουργούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψάξε τραγούδια και τα μηνύματα τους, σύνθεσε τα δικά σου τραγούδια.  Ζωντάνεψε μέσα από τη δική σου ματιά θεατρικά έργα ή γράψε το δικό σου και παρουσίασε το.  

Επέλεξε μορφές όπως το σκίτσο ή ζωγραφική. Πάρε θέση πίσω από τη κάμερα και φωτογράφισε μέσα από τα δικά σου μάτια, φτιάξε τη δική σου ταινία μικρού μήκους ή video. Γίνε ρεπόρτερ, σεναριογράφος, φωτογράφος.

Ατομικά ή με την ομάδα του καθένας, δήλωσε συμμετοχή και δημιούργησε το δικό σου έργο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λήξη συμμετοχής έως 30 Μαΐου  και αποστολή των έργων έως 10 Ιούνη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 6011 754, email: [email protected]

«Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, ακέριος μοναχός του. Κάθε άνθρωπος είναι ένα κομμάτι ηπείρου, ένα μέρος στεριάς… Κάθε ανθρώπου ο θάνατος λιγοστεύει εμένα τον ίδιο, γιατί είμαι ένα με την Ανθρωπότητα. Κι έτσι ποτέ σου μη στέλνεις να ρωτήσεις για ποιον χτυπά η καμπάνα. Χτυπάει για σένα». Τζον Ντoν (1572-1631)

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ