× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Βαρβαγιάννης στο τιμόνι του νέου Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Παρά τις υποχρεώσεις του στο Σύνδεσμο Κοινωνικής Πρόνοιας και στη Δ.Ε. Πλωμαρίου, αποδέχθηκε την πρόταση Κύτελη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/2/2021

Ο Βαρβαγιάννης στο τιμόνι του νέου Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος του νεοσύστατου Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής και την αποστασιοποίηση του Παναγιώτη Βάλεση, ο οποίος ήταν ο αρχικός υποψήφιος για τη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν ο πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, πέρα από όλα τα υπόλοιπα ζητήματα με τα οποία έχει διαφωνήσει με τη δημοτική αρχή, σε πρόσφατη ανάρτησή του είχε δηλώσει ότι δεν αποδέχεται τη θέση του προέδρου του νέου Νομικού Προσώπου για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι η δραματική μείωση του προϋπολογισμού η οποία μάλιστα επικυρώθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο και ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Δήμαρχος θα τοποθετούσε στο Διοικητικό Συμβούλιο, τους «δικούς του» ανθρώπους οι οποίοι ήταν διαφορετικά πρόσωπα από εκείνα που αρχικά είχαν συμφωνήσει.

Τις τελευταίες ημέρες ο Στρατής Κύτελης αναζητούσε απεγνωσμένα ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του , το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του νέου Νομικού Προσώπου και το οποίο προφανώς θα έπρεπε να πληροί δύο βασικές προϋποθέσεις.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι να είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του και η δεύτερη προϋπόθεση να έχει κάποια σχέση με τον αθλητισμό. Η αρχική επιλογή του σύμφωνα με έγκυρες  πηγές ήταν ο αντιδήμαρχος Γέρας  Παράσχος Μανούσος, στον οποίο μάλιστα έγινε και η σχετική πρόταση. Λίγο αργότερα όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και τελικά η προδρία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού προτάθηκε στο Δημήτρη Βαρβαγιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος αρχικά προβληματίσθηκε λόγω των πολλών υποχρεώσεών του, αφού είναι ήδη πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου. Πήρε την απόφαση ωστόσο να πει το μεγάλο ναι, λόγω της μεγάλης του αγάπης για τον αθλητισμό και αφού έλαβε τη διαβεβαίωση από τον συνάδελφό του Παράσχο Μανούσο ότι θα τον στηρίξει και θα τον βοηθήσει στο έργο του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου στο οποίο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης, ο Παράσχος Μανούσος και ο  Δημοσθένης Χατζηγιάννης. Από την αντιπολίτευση εφόσον εκλεγεί από τους συναδέλφους του θα συμμετέχει ο  Μιχάλης Μαμάκος. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…» ‑ εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, έτρεξαν για τη ζωή

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Lesvos Runners και ο Δήμος Μυτιλήνης στα Τσαμάκια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανοιξε ανανεωμένο το Hola στα Βατερά

Με αφορμή την επένδυσή του, στον τόπο καταγωγής του ο υποψήφιος Διδάκτορας, Στέφανος Καραβίδας μιλά στο «Ν» για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

«Κάτω τα χέρια από το φράγμα Ερεσού»

Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού, εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ας πάμε παντού στη Μυτιλήνη....με ένα ποδήλατο

Δεκάδες δημότες της πόλης πήραν το ποδήλατό τους και συμμετείχαν στην πανελλαδική δράση που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου την Κυριακή 12 Μαΐου στις 5 το απόγευμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ξιμπουμπλήθρα έφερε την άνοιξη στο Μεσότοπο

Μια μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη «αρώματα», μουσικές και νεανικές παρουσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το στολίδι της Μυτιλήνης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετών προς τιμή του Αγίου Θεράποντα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Μάης δείχνει το ανοιξιάτικο πρόσωπό του

Με καλό καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη Λέσβο και θερμοκρασίες κοντά στους 27 βαθμούς κελσίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστημονική διημερίδα προς τιμήν του καθηγητή Ευθύμιου Παπαταξιάρχη

Πραγματοποιείται στις 17 και 18 Μαΐου από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μανούλες και παιδιά της Μυτιλήνης έτρεξαν για τη ζωή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε δράση που διοργάνωσαν την Κυριακή στις 11 το πρωί στα Τσαμάκια ο Σύλλογος Lesvos Runners με τον Δήμο Μυτιλήνης για την Γιορτή της Μητέρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι περιπέτειες του γέρο ‑ Πρέβελης στο Βόρειο Αιγαίο

Με αρκετή καθυστέρηση έφτασε το πλοίο που αντικατέστησε προσωρινά το «Νήσος Ρόδος», στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τα πανό για τις μάνες της Παλαιστίνης»

Η Κίνηση Μνήμη και Δράση καταγγέλλει την απομάκρυνση των πανό που τοποθέτησε στην αρχή του πεζόδρομου στα Τσαμάκια