× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιχειρεί με την τέχνη να αναδείξει τα βιομηχανικά κτήρια της Λέσβου

«Για τον τόπο μου και τις μυρωδιές του» λέει ο Μανώλης Μπρίμπος, που διηγείται και ερμηνεύει

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 26/10/2020

Επιχειρεί με την τέχνη να αναδείξει τα βιομηχανικά κτήρια της Λέσβου

Μια παρουσίαση δικών του τραγουδιών με την αύρα των παλαιών βιομηχανικών κτηρίων της Λέσβου που μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία επιχειρεί με σειρά βίντεο που έχει δημιουργήσει ο συντοπίτης μας, μουσικός και ερμηνευτής, Μανώλης Μπρίμπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε ένα παράλληλο σύμπαν που σαν κουκίδα αφήνω κάτι από τη δική μου στιγμή. Μια αφορμή για τον τόπο μου και για τις μυρωδιές του που μοσχοβολουν» λέει ο ίδιος.

Η φωνή του είναι πολύ γνωστή στη Λέσβο γιατί έχει κάνει πολλά πράγματα και έχει καταγωγή από τη Γέρα. Στο πανελλήνιο όμως έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική εκπομπή The Voice, όπου αγαπήθηκε το ήθος, η χροιά του και φυσικά το ταλέντο του. Τον έχουμε φιλοξενήσει στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, ενώ έκανε πρεμιέρα στις «Νύχτες Καραντίνας» κάνοντάς μας συντροφιά όταν ήμασταν κλεισμένοι σπίτι.

«Μία μουσική προσέγγιση ενός προσωπικού εγχειρήματος στη βιομηχανική σιωπή του τόπου μου που στόχο έχει την ανάδειξη των μοναδικών βιομηχανικών κτιρίων μιας άλλης εποχής που με τα χρόνια ερήμωσαν σε μία περιοχή που αφουγκράζεται τη φωνή τη δημιουργία και τη δοτικότητα νέων ανήσυχων καλλιτεχνών» εξηγεί ο Μανώλης Μπρίμπος για το νέο του εγχείρημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συλλογή περιλαμβάνει ιστορίες βίου και μηχανών «όπως ονομάζουν οι συντοπίτες μου τα ελαιοτριβεία» λέει στο κοινό του. Τα «τέσσερα στοιχεία», βίντεο που αναμένουμε περιλαμβάνουν τα: «Η Μηχανή!», «Το Νερό !», «Η Εύφορη Γη!», «Ο Μόχθος!».

Αναμειγνύουν το παρόν με το παρελθόν, και αναπαράγουν ένα άρωμα λησμονιάς.

Δημιουργούν για να ευαισθητοποιήσουν να δώσουν το κίνητρο της αναβίωσης στα ιστορικά και διατηρητέα βιομηχανικά κτίρια στον κόλπο της γέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέσσερις αυτοτελείς μουσικές ιστορίες σε μουσική Μανώλη Μπρίμπου και στίχους Γιάννη Σίννη είναι αποτέλεσμα συλλογικής δράσης «δημιουργώντας νέες οπτικές για τον πολιτισμό την ιστορία και το χώρο της τέχνης» επισημαίνει.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Μουσικοθεατρική παράσταση στο ΦΟΜ

Το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 9 το βράδυ με την Λυδία Φωτοπούλου, τον Χρήστο Στεργιόγλου και τον Ηρακλή Πασχαλίδη
ΒΙΒΛΙΟ

«Ο Αρχάγγελος των βράχων» γεννήθηκε στη Λέσβο

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος μίλησε για το τελευταίο του βιβλίο που είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες και τα γεγονότα του προσφυγικού.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Ανακοίνωση και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Βρανά, παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΒΙΒΛΙΟ

Εύα Πάλμερ Σικελιανού, Υφαίνοντας τον μύθο μιας ζωής

Παρουσίαση του βιβλίου της Αρτέμιδος Λεοντή την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Λέσβιον από τις εκδόσεις Πατάκη και το Βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση της Συνύπαρξης

Μεγάλη προσέλευση για το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων
ΘΕΑΤΡΟ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών