× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επέκταση της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306

Με απόφαση της υφυπουργού Yγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωής Ράπτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2020

Επέκταση της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306

Την επέκταση της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Yγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση και έχει ήδη ολοκληρωθεί η απαραίτητη ενίσχυση του προσωπικού. «Λειτουργεί ως ένας δωρεάν δίαυλος επικοινωνίας που ενημερώνει ανώνυμα και εμπιστευτικά τους πολίτες που αναζητούν ψυχολογική και κοινωνική αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη ενώ στελεχώνεται από καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας», ανέφερε η κ. Ράπτη.

Σημείωσε ότι η επικοινωνία με τους ειδικούς μπορεί να ενισχύσει την ελπίδα και το αίσθημα ασφάλειας, να μειώσει το φόβο και το άγχος και να αποτελέσει μια διέξοδο στη μοναξιά και στο αίσθημα απομόνωσης που τυχόν αισθάνονται κάποιοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ταυτόχρονα, όπως είπε, μπορεί να πραγματοποιούνται παραπομπές σε εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας μετά την αρχική διαχείριση των σχετικών κλήσεων.

Οι πολίτες μπορούν να καλέσουν το 10306 για παροχή ψυχολογικής στήριξης καθημερινά και όλο το 24ωρο καθώς η υπηρεσία εξυπηρετείται κατά μέσο όρο από 50 ψυχολόγους σε 4 βάρδιες, οι οποίες βάσει των αναγκών θα αυξηθούν φτάνοντας κατά μέσο όρο τους 70 ψυχολόγους ημερησίως. Επίσης οι πολίτες μπορούν να καλούν για ψυχολογική στήριξη παιδιών και εφήβων καθημερινά. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στήριξη μπορούν να παίρνουν οι πολίτες καθημερινά και για κοινωνικά θέματα από τις 9 π.μ. έως τις 9μ.μ. καθώς τα ερωτήματα αυτά συνδέονται κυρίως με τις υπηρεσίες πρόνοιας που δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, είπε η κ. Ράπτη, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος η γραμμή θα ενισχυθεί σημαντικά με την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για την διευκόλυνση των πολιτών.

Την πρωτοβουλία για την λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής είχε το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΠΑ με την πρώτη ψυχιατρική κλινική της ιατρικής σχολής του η οποία έχει και την επιστημονική ευθύνη της γραμμής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γέρα: Όταν η φύση κάνει…θαύματα!

Γράφει η ΤΑΞΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*